E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Başkanı Powell'dan resesyon açıklaması---

Fed Başkanı Powell'dan resesyon açıklaması

Fed Başkanı Powell'dan resesyon açıklaması
06 Eylül 2019 - 20:52 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell ekonomik görünüm üzerinde önemli riskler olduğunu ancak resesyon beklemediklerini söyledi

İsviçre'deki bir forumda konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu ancak ekonomik görünüm üzerinde önemli riskler olduğunu söyledi. 

Ekonomiyi tüketici harcamalarının taşımaya başladığını kaydeden Powell istihdam piyasasının da oldukça güçlü olduğunu ifade etti. Powell ekonominin bu yıl yüzde 2 - 2.5 arasında büyüyeceğini öngördü. 

Powell ticaret savaşlarına dair belirsizliğin işletmelerin kararlarında olumsuz etkisi olacağını ifade etti. Başkan ayrıca Fed'in resesyon beklemediğini dile getirdi.

Bugünkü tarım dışı istihdam verisini değerlendiren Powell "bugünkü veri güçlü istihdam piyasasıyla uyumlu" ifadesini kullandı. 

ABD Merkez Bankası Temmuz toplantısında faizleri 25 baz puan indirmişti, bankanın bu ayki toplantıda da faiz indirmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sık sık "faizler çok yüksek" eleştirilerine maruz kalan Powell eleştirilere bugünkü konuşmasında yanıt vermedi ancak Fed'in kararlarını siyasete göre vermediğini ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd07 Eylül 2019 14:42

    yanime fed 0.25 belkide 0.50 faiz indirir-bizimkilerde250-300 indirir mi demek bu?

  • Nihat07 Eylül 2019 09:58

    Herhalde öyle demesi gerekiyor.  Resesyon bekleyen bir mb başkanı  makamında oturacak değil ya. 

  • Borsacı 06 Eylül 2019 22:51

    Fed faiz indirimini pas geçecek. Bunun işaretlerini veriyor. Bakalım bizim merkez bankası faiz indiriminde neleri dikkate alıp indirim yapacak

  • Tespit 06 Eylül 2019 23:50

    Imkansız senin dediğin fed beklendiği gibi yine faiz indirecek yoksa koltuk gide...

  • Kamil06 Eylül 2019 22:19

    Amerika 2019 Ağustos İSM imalat endeksi 49,1 çıkmış galiba. Amerika uzun sürenin ardından bence zil çanlari çalıyor ama Powell bunu risk olarak hala görmüyor ne enteresan. İmalat endeksleri 50 nin altına girmesi krizin habercisi olarak görülen baş gösterge zaten. Bu Bir kaç dönem tekrarlarsa krizin içinde olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. İmalat durgunluğa doğru sürükleniyor. Ticaret düşüyor. Büyüme seviyesi kan kaybediyor. Trump anlasacak gibi görünmüyor. Faizler düşse bile fazla etkili olmayabilir, çünkü imal ettiğin malı satacak kimse kalmadı ortada. Herkes bu ABD ve Çin gerginliğinin bitmesine odaklandı. Tüketici şu ortamda harcama yapmaya temkinli yaklaşıyor. Powell gerçekleri göremiyor galiba. Tehlike çanları çalıyor ama normal diyor gibi.