E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı Powell'dan kritik faiz mesajı---

Fed Başkanı Powell'dan kritik faiz mesajı

Fed Başkanı Powell'dan kritik faiz mesajı
07 Mart 2023 - 18:54 borsagundem.com

Powell "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyesinin önceden tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösteriyor" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell faizle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Powell, ABD Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumda, yüksek enflasyonla mücadele etmek için muhtemelen faiz oranlarını beklediklerinden daha fazla artırmalarına yol açacağını belirtti.

Faiz oranları beklenilenden daha fazla artabilir

Powell yaptığı sunumda, bu yıl başlayacak güçlü ve sürdürülebilir ekonomik aktivitenin merkez bankası yetkililerini faiz oranlarını artırmaya sevk edebileceğini ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için muhtemelen faiz oranlarını beklediklerinden daha fazla artırmalarına yol açacağını söyledi.

Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi

Powell, Senato Bankacılık Komitesi'de gerçekleşen konuşmasında, "Son ekonomik veriler beklenenden daha güçlü geldi, bu da faiz oranlarının nihai seviyesinin muhtemelen daha önce tahmin edilenden daha yüksek olacağını gösteriyor. Verilerin tamamı daha hızlı sıkılaştırmanın gerekli olduğunu gösterecek olsaydı, faiz artışlarının hızını artırmaya hazır olurduk." dedi.

Enflasyon endişesi

Powell’ın bu toplantıda faizlerin politika yapıcıların sadece birkaç hafta önce beklediklerinden daha yüksek olacağının altını çizmesi bekleniyordu.

ABD’de özellikle Demokrat Parti kesimi Powell’ın enflasyonla mücadelesinin ekonomiyi aşağı çekmesinden ve düşük gelirli kesimi zorlamasından endişe ediyor.

Fed geçtiğimiz yıl faizleri 8 kez yükseltti

Fed geçtiğimiz yıl faizleri 8 kez yükselterek yüzde 4,5-4,75 seviyesine çıkarmıştı. Powell Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi Komitesi’nde sunum gerçekleştirecek.

Krugman: Fed sonuç alana kadar faizleri artıracak

 

"Fed, 50 baz puan seçeneğini düşünmeli"

 

Fed'in yarıyıl sunumu: Daha fazla faiz artışı gerekli

 

"Fed kazdığı kuyuya kendi düştü"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)