E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFED Başkanı Powell'dan kritik açıklamalar---

FED Başkanı Powell'dan kritik açıklamalar

FED Başkanı Powell'dan kritik açıklamalar
28 Nisan 2021 - 21:49 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Sözlü yönlendirmemizle birlikte politikamız ekonomiyi desteklemeye devam edecek" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Nisan ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ""Sözlü yönlendirmemizle birlikte politikamız ekonomiyi desteklemeye devam edecek" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizinde ve tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Fed Başkanı Powell, "Para politikaları iyileşme tamamlanana kadar güçlü destek vermeye devam edecek. Aşılama da iyileşmeyi destekliyor. Hane halkı harcamalarında da iyileşme var. Ekonomik faliyetler de iyileşme sinyali vermeye devam ediyor. Restoran ve barlar da dahil hizmet sektöründe de iyileşme yaşanıyor. İyileşme beklenenden hızlı gerçekleşiyor olsa da hem eşit şekilde ilerlemiyor hem de tamamlanmasına hala uzun bir süre var" diye konuştu.

İstihdam piyasasında iyileşme olduğunu kaydeden Powell, "Martta yaratılan 916 bin işin bir kısmı da ikinci aylık istihdam büyümesi görülen eğlence ve konaklama sektöründen geldi. Ancak pandemi öncesine göre bu sektörde hala 3 milyon daha az istihdam var. İstihdam genele bakıldığında da pandemi öncesine göre 8,4 milyon aşağıda" ifadelerine yer verdi.

Powell, "12 aylık PCE enflasyonun yüzde 2’nin de üzerine çıktıktan sonra tekrar yavaşlayacağını öngörüyoruz. Petrol fiyatlarında yükseliş de enflasyondaki artışta etkili. Harcamalardaki artışın da enflasyonu yükselteceğini düşünüyoruz. Ancak bu tek seferlik yükselişlerin sadece geçiş etkisi yapacağını öngörüyoruz" dedi.

Fed Başkanı Powell, şöyle devam etti:

Enflasyonun yüzde 2’nin üzerinde bir süre kalacak ve uzun vadede ortalama yüzde 2 yakalanması hedeflenecek. Bu yıl enflasyonun yüzde 2’nin üzerine çıkması normal bir standart olmayacak.

İyileşmenin tamamlanması için ne kadar süre gerekiyorsa destek vermeye devam edeceğiz.

Tapering (tahvil alımını azaltma) konuşmanın zamanı gelmedi. Faliyetleri izlemeye devam edeceğiz. Ciddi bir ilerleme görmemiz biraz zaman alacak.

Varlık alımlarına hedeflerimize doğru “kaydadeğer oranda ilerleme” görülene kadar devam edeceğiz. Enflasyonda da hedefimiz uzun vadede ortalam yüzde 2. Bir süre yüzde 2’nin de üzerine çıkabilir.

Fed faiz kararını açıkladı

 

Vakıf GYO'dan yüzde 100 oranında bedelli kararı

 

Avrupa borsaları Fed öncesi İtalya hariç yükseldi

 

BİST duyurdu: 6 hisse brüt takasa alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garipçe29 Nisan 2021 11:06

    Paran varsa landrover paran yoksa gameower şimdi para yok şöyle yapacaz böyle yapacaz Haticeye kadir inanır

  • Mesut29 Nisan 2021 00:00

    Adam diyorki para basacağım borsaları coşturacağım, ne yapıp edip ülke olarak bu coşkunun içinde olmalıyız, bu bolluk her zaman yakalanmaz, inşallah ülkeyi yönetenlerde bunun farkındadırlar

  • Bağımsız Düşünce28 Nisan 2021 22:18

    ABD Çatır çatır para basar ve bu para kendi ülkesinde  enflasyon yaratmaz ! Neden ? Bu para dışarı çıkar ve ülkeye bol bol hammadde  ve ürün olarak ülkeye döner ! Bu para abd den çıkar ve diğer ülke yöneticilerinin cebine girer ve abd nin gücü daha da daha da artar ! ! ! ! !