E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Başkanı Powell'dan bilanço açıklaması---

Fed Başkanı Powell'dan bilanço açıklaması

Fed Başkanı Powell'dan bilanço açıklaması
27 Şubat 2019 - 20:05 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, "Bilanço ile ilgili bir duyuruyu çok yakında yapacağız" dedi

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in bu yıl ilerleyen bir dönemde 4
trilyon dolar büyüklüğündeki bilançosunu daraltmayı bırakacağını belirtti. Powell Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerine, "Bunun üzerinde çalıştık. Bilanço normalleştirmenin
sona erdirilmesine gidecek bir yolu aydınlatacak planın ana çerçevesini yakında açıklayabileceğimizi umuyorum" dedi.

BİLANÇODA DARALMA DURACAK
Powell, "Bu yılın sonunda bilanço daraltmayı durduracak bir konumda olacağız," diyerek, bilanço daraltmanın bu yıl sona erdirilmesi halinde, bilanço büyüklüğünün GSYH'nın yüzde 16'sı veya 17'si oranında kalacağını belirtti. Bilanço büyüklüğü 2009'daki küresel finansal kriz öncesi GSYH'nın yüzde 6'sı seviyesindeydi.
ABD'de GSYH'nın 20 trilyon dolar civarında olduğu dikkate alındığında, Fed'in bilanço büyüklüğü 3.2-3.4 trilyon dolar arasında kalacak. Fed, 2007-2009 resesyonun ardından faiz oranlarını düşük
tutmak ve ekonomiye destek vermek için devlet tahvilleri ve menkul kıymetleri almış, ancak politika yapıcılar bu varlıkları 2017'nin son aylarında azaltmaya başlamıştı. Powel ayrıca Fed'in daha yüksek bir enflasyon hedefini değerlendirmediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)