E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Başkan Yardımcılarından enflasyon açıklaması---

Fed Başkan Yardımcılarından enflasyon açıklaması

Fed Başkan Yardımcılarından enflasyon açıklaması
08 Mayıs 2019 - 05:38 borsagundem.com

Quarles, enflasyonun yüzde 2'nin hemen altında olmasını sorun olarak görmediğini söyledi. Clarida da düşük enflasyonun faizlerin aşağı ya da yukarı hareketine neden olmadığı görüşünde

ABD Merkez Bankası Fed'in iki başkan yardımcısı enflasyon ve faizlerle ilgili açıklama yaptı. 

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, Yale Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, enflasyonu ölçmenin zor olduğunu ve Fed’in yüzde 2 hedefinin hemen altında yer alan bir seviyenin kendisi için yeterli olduğunu söyledi.

Enflasyonun kesin olarak ölçülmesinin zor olduğunu belirten Quarles, "Bazılarının yüzde 1.8 enflasyon seviyesine düşersek bunun düzeltilmesi gereken bir sorun olduğuna dair endişelerine katılmıyorum. Benim açımdan yüzde 1.8 seviyesi yüzde 2'dir" şeklinde konuştu.

Fed'in bağımsızlığının ABD'ye fayda sağladığını belirten Randan Quarles, "Mevcut enflasyon seviyesi Fed'in hedeflediği noktada. Genel riskler finansal istikrar için ılımlı seyrediyor" yorumunu yaptı.

EKONOMİ İYİ YERDE



Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida Bloomberg Television’a ABD ekonomisi ve Fed’in para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Clarida, son dönemlerdeki düşük enflasyonda geçici faktörlerin etkili olduğunu söyledi ve "Faizlerin aşağı ya da yukarı yönde hareket etmesi için güçlü bir temel görmüyoruz" dedi.

Dış ticaretin ekonomi üzerinde şimdiye kadar büyük bir etkisi olmadığını söyleyen Clarida ekonomi ve para politikasının iyi durumda olduğunu ve para politikasının sıkılaştırma ya da gevşetme yönünde bir eğilim olmadığını belirtti.

Fed’in işinin yüzde 2 enflasyon hedefine simetrik olarak ulaşmak olduğunu söyleyen Clarida, “Şimdilerde odaklanmamız gereken enflasyonu yüzde 2 seviyesine çıkarmak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)