E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed açıklaması sonrası Wall Street'te son 3 ayın en sert düşüşü---

Fed açıklaması sonrası Wall Street'te son 3 ayın en sert düşüşü

Fed açıklaması sonrası Wall Street'te son 3 ayın en sert düşüşü
28 Ocak 2021 - 00:44 borsagundem.com

Fed kararlarının açıklanması öncesinde ABD borsaları güne satıcılı başladı. Endekslerdeki düşüşler, Fed açıklamasının ardından hızlandı. 3 ana endeks de günü 28 Ekim 2020'den bu yana en sert düşüşlerle kapadı

Wall Street endeksleri Çarşamba gününü sert düşüşle tamamladı. Yüzde 2'nin üzerine çıkan oranalrada kayıplarla endeksler son 3 ayın en sert düşüşünü yaşadı. 

ABD Merkez Bankası Fed'in, yılın ilk faiz kararını açıklayacağı güne Wall Street yatırımcıları tedirgin başladı. Video oyunu perakendecisi GameStop ve sinema operatörü AMC Entertainment Holdings hisseleri Çarşamba günü iki kattan fazla artmasına rağmen Boeing ve Tesla gibi kuruluşlardaki büyük değer kayıpları endeksleri düşüşe zorladı. 

Fed politika faizini değiştirmeyerek 0-0,25 aralığında sabit bıraktı ve varlık alımıyla ilgili sözlü yönlendirmesinde değişikliğe gitmedi. 

Ancak Fed'den ve Başkan Jerome Powell'dan gelen açıklamalar hisse satışlarını hızlandırdı. 

Ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanma hızının son aylarda yavaşladığını belirten Fed, ekonominin gidişatının aşılamadaki ilerleme de dahil olmak üzere büyük ölçüde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının seyrine bağlı olacağını yineledi.

POWELL'DAN 'ZAMAN ALACAK' AÇIKLAMASI

Fed Başkanı Jerome Powell ise bazı gelişmelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ettiğini belirterek istihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunu sürdüreceklerini ifade etti.

Ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmasının önünde uzun bir yol olduğuna işaret eden Powell, "Önemli bir ilerleme elde edilmesi muhtemelen biraz zaman alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 633,87 puan ve yüzde 2,05 oranında düşüşle 30,303,17 seviyesine gerileyerek tamamladı. S&P 500 ise 98,85 puan ve yüzde 2,57 oranında kaybederek gün sonunda 3.750,77 seviyesine indi. Nasdaq da 355,47 puan ve yüzde 2,61 oranında düşüşle 13,270,60 puanla günü kapadı.

Üç büyük ABD endeksinin her biri 28 Ekim'den bu yana en büyük günlük yüzde düşüşünü gördü. Düşüşler ayrıca gösterge S&P endeksini yıl boyunca negatif bölgeye itti.

BOEING'DEN 12 MİLYAR DOLAR ZARAR

2020'nin son çeyreğine ilişkin bilançosunu açıklayan ABD'li uçak üreticisi Boeing, 737 Max tipi yolcu uçaklarının uçuşunun durdurulması ve Kovid-19 salgınının etkisiyle geçen yıl 11,9 milyar dolarlık rekor seviyede zarar ettiğini duyurdu. Boeing ayrıca 777X jetlerinin piyasaya sürülmesini üçüncü kez ertelemesi nedeniyle bilançosunda 6,5 milyar dolarlık bir ceza miktarı ayırdı. Boeing'in bilanço açıklamasının ardından hisseleri yüzde 4'e yakın değer kaybetti.

MICROSOFT HİSSELERİ SEKTÖRE UYDU

Salı günü seansın sona ermesinin ardından bilançosunu açıklayarak hem karını hem de gelirini yükselttiğini duyuran Microsoft hisseleri Çarşamba günü değer kazanmasına rağmen kapanışa doğru geniş pazardaki satışlardan etkilenerek kazançlarının büyük bölümünü verdi ve günü yüzde 0.25. yükselişle kapadı. 

Gamestop hisseleri 2 kat değerlendi

 

Wall Street’in GameStop çılgınlığının ardındaki neden

 

Powell: Para politikası ekonomiyi desteklemeyi sürdürecek

 

Fed'in faiz kararı açıklandı

 

Avrupa borsaları günü ekside kapattı

 

Boeing'den rekor zarar

 

Borsa İstanbul 1.500 puanın altında günü kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)