E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed, açık veren ülkeleri etkiliyor---

Fed, açık veren ülkeleri etkiliyor

Fed, açık veren ülkeleri etkiliyor
04 Mart 2014 - 11:11 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, Fed kararlarının cari açığı daha yüksek olan ülkeleri daha fazla etkilediğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sektörel Ekonomi Şurası'nda 59 sektörün temsilcisiyle buluştu. Şura'da bir konuşma yapan Babacan,"Önümüzdeki üç yıl boyunca uygulanacak Orta Vadeli Program'da cari açığı azaltmayı bir numaralı öncelik alanı olarak belirlemiş durumdayız" dedi. Babacan, bunun kısa vadede sonuç verecek enstrümanlar ve orta-uzun vadede sonuç verecek politikalar olduğunu söyledi.

KISA VADE İÇİN ÜÇ ENSTRÜMAN

Kısa vadede cari açığı kontrol edebilmek için üç ana enstrümanları olduğunu söyleyen Babacan, bunları mali disiplin, para politikaları ve makroihtiyati tedbirler olarak sıraladı.

2011 YILINDA KULLANILMAYA BAŞLANDI

Hükümet olarak bu üç enstrümanı etkin bir şekilde kullanmaya 2011 yılında başladıklarını ifade eden Babacan, "2013'ün Ekim ayında ve 2013'ün Aralık ayında diğer tedbirlerimizi devreye aldık" dedi.

TÜKETİCİ KREDİLERİNE DİKKAT

Babacan, "Burada temel yaklaşım şu, Türkiye'de kredi hacmi artsın ama ölçülü artsın. Ve bu artış ağırlıklı olarak reel sektör yatırımlarıyla, üretimle, ihracatla olsun. KOBİ kredieri artıyorsa problem yok, artsın. Sanayici ve üretici kredileri artıyorsa artsın. Ama öte yandan tüketici kredilerine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

FED'İN KARARI KİMLERİ İLGİLENDİRİYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fed kararlarının cari açığı daha fazla olan ülkelere etkisinin yüksek olduğunun altını çizerek, gelişen ülkeler arasında işbirliğinin daha da artırılması gerektiğini söyledi.

Babacan, kamu maliyesinin sağlamlığının Türk ekonomisini şoklardan koruyacağını savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dev banka04 Mart 2014 12:53

    babacan çok güvenilir bir bakanımızdı.ama son aylarda sözlerinin karşılığını göremiyoruz.dünyanın dev bankalarından birisinin türkiyeye geleceğini söylemişti ayrıca ülkemize 3.9 milyar dolar giriş olduğunu söylemişti,ama uzmanlar böyle bir kaynağa rastlanmadığını söylediler.