E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFED 2018'de sürpriz yapabilir---

FED 2018'de sürpriz yapabilir

FED 2018'de sürpriz yapabilir
29 Aralık 2017 - 16:34 borsagundem.com

Moody's Analytics Baş Ekonomisti Mark Zandi, "ABD Merkez Bankası, daha fazla faiz artırımı yaparak piyasalara sürpriz yapabilir." dedi

Wall Street ekonomistleri, ABD Merkez Bankası (Fed) 2018 yılında cari tahminlerden daha hızlı hareket ederek 4 veya 5 faiz artırımı yapabileceğini dile getirmeye başladılar.

Moody's Analytics Baş Ekonomisti Mark Zandi, "Vergi indirimlerinin ekonomiye sağladığı teşvik dikkate alındığında Fed'in bu yıl 4 kez faiz artırmasının muhtemel olduğunu düşünüyorum. Ekonomiye sağlanan teşvik işsizlik oranını yüzde 4'ün altına itecek ve faiz oranlarını daha hızlı şekilde normalleştirmesi için Fed üzerinde çok fazla baskı yaratacak" diye konuştu.

Hisse senedi stratejistleri, Fed'in beklenmedik şekilde agresif davranmasının 2018'de hisse senetleri için en büyük ters rüzgarlardan biri olacağını belirtiyorlar. CNBC/Moody's Analytics anketine göre ekonomistler 4. çeyrekte ABD ekonomisinin yüzde 2,7 büyümesini bekliyorlar.

Zandi ise 2018'de büyümenin yüzde 2 bandından büyümeye devam edebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum29 Aralık 2017 18:58

    Ben de öyle düşünüyorum.Çünkü abd dolarların ülkeye dönmesini istiyor.Dolar dönünce dünyada dolar sıkıntısı başlayacak ve dolar diğer para birimleri karşısında yine güçlenecek.Tabii bu sıkı para politikasının bir gereğidir.

  • Deniz29 Aralık 2017 16:47

    Daha şimdiden başladılar algı yapmak için