E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Fed 2015'te faiz artırabilir'---

'Fed 2015'te faiz artırabilir'

'Fed 2015'te faiz artırabilir'
22 Ocak 2014 - 13:13 borsagundem.com

IMF Başekonomisti Blanchard, Fed'in 2015'te politika faizini artırmasını bekliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) başekonomisti Olivier Blanchard, fonun, Fed'in 2015'te faiz artırmasını beklediğini söyledi.

IMF, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin düşebileceği beklentisiyle gelişmiş ekonomilerdeki yeni riskler arasında, başta Euro Bölgesi'nde olmak üzere, "düşük enflasyonu" görüyor.

Raporunda, ABD'de bütçe anlaşmalarının ardından azalan mali baskının da desteğiyle artması beklenen nihai yerel talebin, 2014'te toparlanmaya öncülük edeceğini söyleyen IMF, Euro Bölgesi'nin de resesyondan toparlanmaya döndüğünü, ancak baskı altındaki ekonomilerde ilerlemenin vasat düzeyde olacağını belirtti.

Telekonferans görüşmesiyle Fed'in politika çerçevesi ve zamanlamasının makul olduğunu ifade eden Blanchard, Fed'in "erken çıkış"a daha yakın olduğunu düşünmediğini söyledi. Blanchard, düşük faizlerden kaynaklanan risklerin beklenenden daha çokolacağı senaryosuna ise düşük ihtimal verdi.

Blanchard ayrıca IMF'nin yüzde 10 ila yüzde 20 ihtimalle, Avrupa'da yavaş ekonomiye bağlı olarak deflasyon öngörerek, Avrupa Merkez Bankası'na talebi sürdürme ve enflasyonu koruma çağrısında bulundu.

IMF Euro Bölgesi'nde bu yıl yüzde 1, önümüzdeki yıl ise yüzde 1.4 büyüme öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)