E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFBI'dan olay yaratacak Çin suçlaması---

FBI'dan olay yaratacak Çin suçlaması

FBI'dan olay yaratacak Çin suçlaması
08 Temmuz 2020 - 12:11 borsagundem.com

FBI’dan yapılan açıklamada ABD için uzun vadeli en büyük tehdidin Çin olduğunu iddia edildi. FBI Direktörü’ne göre Çin, ABD verilerini çalmayı ve muhalif Çinlileri zorla ülkesine dönmesini hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray salı günü yaptığı açıklamada Çin’in ABD devlet sırlarına ulaşmak için ve ülke dışındaki vatandaşlarının ülkelerine zorla iade edilmesi için gizli planlar yürüttüğünü iddia etti.

Bussiness Insider’ın haberine göre FBI Direktörü, Çin’in gizli operasyonlarına ilişkin “ulusumuzun enformasyon ve fikri mülkiyetiyle ekonomik canlılığı için en büyük uzun vadeli tehdit” ifadelerini kullandı.

Wray, Çin’in gizli ajanlar kullanarak ABD’nin yetenekli çalışan edinme programları üzerinden devlet sırlarını çalmaya çalıştığını belirtti. FBI direktörü Çin’in bilgisayar korsanlarını kullanarak kurumsal ve kişisel verileri çalarak ülkenin yapay zeka kabiliyetinin geliştirilmeye çalıştığını iddia ediyor. Çin’in rüşvet ve şantaj gibi yöntemler kullandığını söyleyen FBI direktörü oldukça sofistike bir kötü niyetli saldırının altında olduklarını belirtti.

“Çin hükümeti geniş ve çeşitli bir hırsızlık ve kötü niyetli nüfuz oluşturma faaliyeti yürüyor ve otoriterliğin getirdiği verimle bu kampanyayı devam ettirebilirler” ifadelerini kullanan Wray, “Hesaplı davranıyorlar. İnatçılar, sabırlılar ve açık, demokratik toplumun ya da hukukun üstünlüğünün oluşturduğu dürüstlük kısıtlamalara dahil değiller” dedi.

Wray açıklamasına, “Komünist Parti tarafından yönetilen Çin, bizim fikirlerimizi yanlış aktarmayı deneyecek, politika yapıcılarımızı etkilemeye çalışacak, kamuoyunu manipüle etmeyi deneyecek ve verilerimizi çalacaklar. Tüm araçları ve tüm sektörleri kullanacaklar ve buna karşılık olarak tüm araçlarımızla ve tüm sektörlere yaklaşımımızla cevap vermemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Çin daha önce ABD’ye karşı siber casusluk faaliyetlerine giriştiklerine yönelik iddiaları reddetmişti.

Çin hükümetinden dehşet verici insan avı

Wray, Çin’in Komünist Parti’ye yönelik eleştirileri susturmak için kendi vatandaşlarını ülkelerine dönmeye zorlama girişimiyle genel normları ve hukukun üstünlüğünü yüzsüzce ihlal ettiğini sözlerine ekledi.

FBI Direktörü, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çin'in "yolsuzlukla mücadele kampanyası" olarak tanımlanan "Tilki Avı" olarak bilinen bir programa öncülük ettiğini söyledi. 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren programın, "Xi'nin tehdit olarak gördüğü ve Çin dışında yaşayan Çin vatandaşlarını hedef almak için oluşturulan kapsamlı bir girişim olduğunu" söyledi.

Wray, "Hedef aldıkları yüzlerce Tilki Avı kurbanı burada, ABD'de yaşıyor ve bunların çoğu Amerikan vatandaşı veya yeşil kart sahibi" dedi.

FBI Direktörü Çin’in Tilki Avı operasyonuna ilişkin, "Çin hükümeti onları Çin'e dönmeye zorlamak istiyor ve bunu başarmak için denedikleri taktikler şok edici. Örnek vermek gerekirse, bir Tilki Avı hedefi bulamayınca, Çin hükümeti hedefin Amerika’daki ailesini ziyaret etmesi için bir elçi gönderdi. İletmelerini söyledikleri mesaj mı? Hedefin iki opsiyonu vardı: derhal Çin’e dönmek ya da intihar etmek” sözlerine yer verdi.

Wray, “Tilki Avı hedefleri Çin’e geri dönmeyi reddederse ne oluyor? Geçmişte, hem ABD'deki hem de Çin'deki aile fertleri tehdit edildi ve baskı altına alındı ve Çin'de bulunanlar bile baskı unsuru oluşturmak için tutuklandılar" dedi.

Çin'in küresel espiyonaj ağı

 

Korku endeksi yükselmeye devam ediyor

 

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)