E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFBI FETÖ’ye karşı operasyon başlattı---

FBI FETÖ’ye karşı operasyon başlattı

FBI FETÖ’ye karşı operasyon başlattı
27 Ağustos 2020 - 12:33 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri, sınırları içindeki FETÖ yapılanmasına dün resmen operasyon başlattı. FBI ve ICE birimlerinin başlattığı operasyonda yakalama ve gözaltılar olduğu iddiası da var.

Odatv'nin haberine göre, Ohio ve Illinois eyaletlerinde, FETÖ ile ilişkili kişi ve kurumlara karşı FBI (ABD Federal Soruşturma Bürosu) ve ICE (ABD Göçmenlik ve Gümrük Bakanlığı) birimleri, dün itibarıyla harekete geçti. Şüphelilere dönük yakalama ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü de gelen iddialar arasında.

Yargı kurumlarından edinilen bilgiye göre de, şüpheli kişi ve kurumlar hakkında hazırlanan dosyalar, merkezi yargı sisteminden Federal Mahkemelere ulaştırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına mahkemelere ulaşan dilekçelerde Nixon PeabBody LLP hukuk firmasının imzası bulunuyor. Daha önce ICE (Göçmenlik ve Gümrük Bakanlığı) Bakanı olarak görev almış olan John R. Sandweg'in adı yer alıyor.

TÜRKİYE DE DAVA AÇTI

ABD güvenlik ve yargı birimlerinin yapmış olduğu operasyonla eşzamanlı olarak, Türkiye Cumhuriyeti adına FETÖ bağlantılı 32 farklı kişi ve kuruma karşı ABD Federal Mahkemeleri'nde dava açılması da dikkat çekti. Mahkemelere sunulan dosyalarda FETÖ bağlantılı kurumların Amerikan vergi mükelleflerinin varlıklarını kötüye kullandığına dair deliller var. Binlerce sayfa detaylı para hareketinin yer aldığı dosyalarda, ABD'deki yasadışı kazançlarla, örgütün Türkiye'de suç faaliyetlerini finanse ettiğine dair ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin açtığı davalar ile ABD'nin yargı ve polis birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonların birbirini desteklemesi dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezarci 27 Ağustos 2020 16:59

    manyak herif,e,sen bir kere Turk deyilsin ve TURK un secimi ya ozgurlu yada olumdur  ve manda benim bahcede bagli otluyor,sende ozgurluk yerine onun bunun gotunu yalamaya devam et

  • pazarci27 Ağustos 2020 16:39

    hikaye.

  • bu dünyadan biri27 Ağustos 2020 15:23

    Abd nin reklamını yapıyorsunuz. Abd hiç bir zaman dostumuz olamaz. Fetöyü bitirir gibi görünür yeni fetöleri destekler. Neymiş Trump dostummuş, görürsünüz dostu. Akıllanın biraz. 

  • manyak herif27 Ağustos 2020 14:35

    karadenizde 320 milyar m3 gaz çıktığı nasıl yalansa bu da yalandır.dostumuz amerika dümenden fetöyü tutukluyormuş gibi yapar.daha sonra mahkemelerde beraat ettirerek aklar.amerikaya hayran olmamak mümkün deil.kurtuluş savaşı zamanında ingiltere değilde amerikan mandasını kabul etseydik.doların artışından da etkilenmez herkez mutlu ve huzurlu tatil,eğlence ,zevk ve sefa içinde olurduk.o zamanki yöneticilerin gaflet ve dalalet içinde olmalari yurdumun insanını bu duruma getirmiştir.yazıklar olsun.

  • BİR DOST27 Ağustos 2020 16:30

    Manyak bladerim, politikadan her kes anlasaydı kemal efendi ana muhalefet partisinin başında olmaz daha akıllı kişiler muhalefette olurdu. Dostuz demek başka dot olmak başka. ABD-TÜRKİYE, 17 yıldır her alanda savaşıyor. Türkiye'nin politikalarına bak bakalım hiç ABD'yi dost gibi hareket ediyor mu? Aynı sizin gibi ABD'yi düşman görüp kendinizi ABD'ye kullandırmak ta başka bir politika..   

  • KERİM27 Ağustos 2020 15:14

    SENİN MANDA SEVDAN NEDENDİR ACEP..BİZ HÜR DOĞDUK HÜR YAŞARIZ HANGİ ÇILGIN ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIZ..KÜKREMİŞ SEL GİBİYİZ...