E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporF.Bahçe Ülker'den Almanya'da dev zafer---

F.Bahçe Ülker'den Almanya'da dev zafer

F.Bahçe Ülker'den Almanya'da dev zafer
13 Kasım 2014 - 23:51 borsagundem.com

​Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'in 4. maçında Bayern Münih'i deplasmanda 93-86 mağlup etti. Goudelock, 10 üçlükle Euroleague rekoru kırdı

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'in 4. maçında Bayern Münih'i deplasmanda 93-86 mağlup etti. Andrew Goudelock, bugün attığı 10 üçlük ile Euroleague tarihinde bir maçta en çok üçlük isabeti bulan oyuncu oldu.

Turkish Airlines Euroleague C Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, deplasmanda karşılaştığı Bayern Münih'i 93-86 mağlup etti.

Fenerbahçe Ülker mücadeleye Kenan Sipahi, Andrew Goudelock, Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica, Oğuz Savaş 5'iyle  başladı. İlk iki dakikayı skorsuz geçen Fenerbahçe Ülker'in ilk sayıları Oğuz Savaş'tan geldi. Sarı lacivertli takım hücumda zorlansa da Oğuz'un çember altı etkinliği ile ilk üç dakikayı 4-5 üstün geçti. Sarı lacivertlilerde Goudelock ve Bogdanovic de dış atışlarla skor üretince, bitime üç dakika kala televizyon molasına 9-13'lük skorla gidildi. Bu bölümde Bjelica ve Kenan ikişer faul aldı. Moladan 5-0'lık seriyle dönen ev sahibi ekip öne geçerken, bulduğu dış atışlarla birlikte üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar korudu (22-19).

İkinci çeyrek Bogdanovic'in müthiş oyunuyla başladı. Bogdanovic hem skor üretirken, hem de asistler ile özellikle Goudelock'ı besleyince Fenerbahçe Ülker 5 sayı öne fırladı ve rakibine mola aldırdı (29-34).  Mola dönüşünü de hücumda çok iyi oynayan sarı lacivertli takım, son 5 dakikaya 33-39 ile gitti. İkili oyunlarla etkili olan Bayern, farkı üç sayıya kadar indirse de, Bogdanovic-Goudelock uyumu, bitime iki dakika kala Fenerbahçe Ülker'i tekrar 6 sayı öne taşıdı (45-39). Üstünlüğünü devre sonuna kadar koruyan Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 44-50 avantajla gitti.

İkinci yarıya Oğuz Savaş ve Goudelock'un sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, farkı 9 sayıya çıkardı (55-46). Goudelock ve Bjelica ile dış atışlarda müthiş bir yüzde tutturan Fenerbahçe, dört dakika sonunda farkı 11 sayıya yükseltti ve rakibine mola aldırdı (53-64). Bu bölümde Goudelock 28 sayıya ulaştı. Kalan bölümde Bjelica'yı da devreye sokan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıya göre daha iyi savunma da yapınca son 10 dakikaya 60-69 üstünlükle gitti. 

Son çeyrekte Bjelica ile peş peşe 5 sayı bulan Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çekti (63-74). Fenerbahçe Ülker'e dış atışlarla cevap veren Bayern Münih, bitime 6:45 kala farkı 7 sayıya indirdi (70-77). Moladan Hickman'ın üç sayı isabeti ve ardından iyi savunma ile dönen Fenerbahçe Ülker, farkı tekrar çift haneli sayılara çıkararak oyunun kontrolünü ele geçirdi. Goudelock ve Bogdanovic ile farkın 6 sayıya indiği bölümde tekrar isabetler bulan Obradovic'in öğrencileri, rakibinin direnç gösterdiği son dakikalara rağmen mücadeleden 86-93 galip ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker, gruptaki 6. maçında 20 Kasım Perşembe günü deplasmanda EA7 Olimpia Milano ile karşılacak.

GOUDELOCK ÜÇLÜK REKORU KIRDI

Bu arada Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Andrew Goudelock, Bayern Münih karşısında 13'te 10 üçlük attı. Goudelock, 10 üçlükle Euroleague tarihinde bir maçta en çok üçlük atan oyuncu oldu. Andrew Goudelock toplamda da 34 sayı kaydederek, aynı zamanda maçın skoreri oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)