E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFB Üniversitesi eski Rum Rahip Okulu'nda açılacak---

FB Üniversitesi eski Rum Rahip Okulu'nda açılacak

FB Üniversitesi eski Rum Rahip Okulu'nda açılacak
18 Kasım 2016 - 07:27 borsagundem.com

Fenerbahçe Üniversitesi Selimpaşa'daki Rahibe Okulu'nda devreye girecek

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulmasına Meclis onay verdi. Üniversitenin kurulacağı yer olarak ise Silivri tercih edildi. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:

TBMM'den önceki gün kuruluşuna ilişkin yasası çıkan Fenerbahçe Kulübü'nün, Silivri Belediyesi'nce binaları 30 yıllığına tahsis edilen Selimpaşa'daki tarihi 'Rahibe Okulu'nda faaliyete geçeceği bildirildi.
Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bize ‘Fenerbahçe Üniversitesi en az üç yıl önce kurulduysa bu Silivri’nin çabasıdır’ diyen Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi’ye şükranlarımızı sunarım. Şimdi sıra Türkiye’de ilk kez kurulacak olan Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi’nde... Haydi Silivri! Büyük hedefler büyük ilçenin insanlarına yakışıyor. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Üniversite Selimiye’de kurulacak. Silivri’nin mahallesi olan, eski Selimiye beldesindeki ek hizmet binaları ile 3 tarihi konak, Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı’na 30 yıllığına tahsis edildi. 2538 m2’lik beş parselden oluşan yapılarda; spor, sağlık, mühendislik-mimarlık, iktisadi-idari bilimler ve iletişim fakülteleri ile sosyal bilimler, sağlık ve fen bilimleri enstitüleri yer alacak.

Rum asıllı Dr. Sarandi Arhiyeni’nin temellerini attığı eğitim kurumlarının uzun bir geçmişi var. ‘Arhiyeni Vakfı Okulları’ olarak bilinen yapı topluluğu, 1857-63 yılları arasında yapıldı. O dönem için kız ortaöğretim ve öğretmen eğitimi okulu olarak inşa edildi. Okullar bugünkü lise dengi olup rahibe, rahip, öğretmen, hemşire ve sağlık memuru yetiştirmekteydi. 1800’lü yıllarda tıp fakültesinin kuruluşu ve Galatasaray Lisesi’nin oluşumunu sağlayan Rum asıllı Selimpaşalı Dr. Sarandi Arhiyeni, Padişah Abdülmecid’in başhekimliğini de yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 105,00
En Yüksek: 117,90
En Düşük: 103,80
Değişim -7,08 %
FK: 0,00
PD / DD: -7,57
İşlem Hacmi 920.444.306
Toplam Adet: 8.274.601
Ağırlıklı Ort.: 111,32
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)