E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFavori'ye Antalya tesisi izin belgesi iptali şoku---

Favori'ye Antalya tesisi izin belgesi iptali şoku

Favori'ye Antalya tesisi izin belgesi iptali şoku
03 Temmuz 2014 - 13:56 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya 2. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı üzerine ihya edilen işletme belgesini iptal etti

Favori'den KAP'a yapılan açıklamada, Antalya'da bulunan tesisin arazi tahsislerinin iptali nedeniyle, Turizm İşletme Belgesinin iptalinin ardından işletme izin belgesinin de iptal edildiği duyuruldu. Favori Dinlenme Yerleri, işletme belgesi iptali kararının yanlış bir idari işlemden kaynaklandığını düşündüklerini ve hukuki yollara başvurulacağını ekledi.

Açıklama şöyle:


''Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tarafımıza intikal ettirilen, Turizm Bakanlığı'nın 23.06.2014 tarih ve 12964 sayılı yazısına göre; şirketimiz adına yapılan arazi tahsislerinin iptal edilmiş olması nedeniyle Turizm İşletme Belgemizin de iptal edildiği bildirilmektedir.

10.12.2013 tarihli Özel Durum Açıklamamız ile KAP'da duyurulan İşletme Belgesi iptali kararının yürütmesi, Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 20.12.2013 Tarih ve Esas No 2013/1501 Sayılı kararı ile durdurulmuştur.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu defa da; kanaatimizce hukuki dayanağı olmayan bir biçimde, tesisimizin üzerinde yer aldığı 130 dönüm arazinin sadece 13'te 1'ine tekabül eden parsele ait arazinin tahsisinin iptal edildiği gerekçesiyle, Antalya 2. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı üzerine ihya edilen işletme belgemizi iptal etmiştir.

Daimi ve Müstakil Hak Tapumuz geçerli iken, bu tapunun tesisinde bir ara işlem olarak düzenlenmiş olan arazi tahsisinin iptal edildiği gibi kanaatimizce yanlış bir idari işleme dayalı bu işletme belgesi iptali kararı da hukuka uygun olmamıştır.
Bu idari karar hakkında yargıya başvurulacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay24 Temmuz 2014 10:47

    allah dahada kötü etsin 1000 lerce çalışanın ahı var ya bide çalışanların parası için bişey yapsa devlet

  • favori03 Temmuz 2014 19:31

    bu şirketle ilgili 2 yıldır bir tane olumlu haber gelmedi..borçlar, davalar, gözaltı pazarı , takta kapatmalar ardı arkası kesilmiyor....