E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFatma Girik hayatını kaybetti!---

Fatma Girik hayatını kaybetti!

Fatma Girik hayatını kaybetti!
24 Ocak 2022 - 09:21 borsagundem.com

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sosyal medya hesabından, usta oyuncu Fatma Girik'in öldüğünü açıkladı.


Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi'nde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul'a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik bu sabah saatlerinde İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik'in öldüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keskin, "Yeşilçam'ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim" dedi. 

Fatma Girik’in hayat arkadaşı Memduh Ün 16 Ekim 2015 tarihinde yaşamını yitirmiş Bodrum’un Torba Mezarlığı'nda defnedilmişti. Fatma Girik annesi Münevver Girik ve ablası Müesser Girik Torba'daki evinde yaşıyor.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Fatma Girik için yarın 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak.

Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

GENCEBAY: KAYBEDECEĞİMİZİ HİSSETMİŞTİK

Orhan Gencebay, "Çok üzüldüm Çok büyük bir kayıptır. Son zamanlarda durumu çok hassastı, hastaydı. Türk sinemasına en büyük emekleri verenlerden birisiydi. Durumu iyi değildi. Kaybedeceğimizi hissetmiştik. Kendisini çok seviyorduk. Çok güzel anılarımız var. Harika bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin." dedi.

ARSOY: ONUN KADAR RENKLİ BİR SANATÇIYA RASTLAMADIM

Sanatçı Göksel Arsoy, "O kadar üzüldüm ki anlatamam. Onun kadar renkli, onun kadar sevecen bir sanatçıya rastlamadım. Hep pozitifti. Bu haber şoke etti. Allah rahmet eylesin. Onu seven binlerce insan kalplerinde yaşatacak." ifadelerini kullandı.

HÜLYA KOÇYİĞİT: 'BİR AY KADAR ÖNCE ZİYARETE GİTMİŞTİM'

"Kendimi toparlama toparlamaya çalışıyorum konuşabilmek için. Bir ay kadar önce ziyaret etmiştim. Çok iyiydi, aklı başındaydı. Tabi yürüyemiyordu, onun için fizik tedavi görüyordu."

CÜNEYT ARKIN: YÜREĞİM YANIYOR

Büyük parçam gitti, yüreğim yanıyor. Yüreğim yanıyor dostlar yüreğim yanıyor. Gitti.... Gitti

FATMA GİRİK KİMDİR?

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.

Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yaptı.

Ünlü müzisyen Meat Loaf hayatını kaybetti!

 

Dünyaca ünlü genç aktör hayatını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tafsilat 24 Ocak 2022 19:00

    Herkes kendi mahallesinden ölene rahmet ve cennet diliyor ... Halbuki bu işin kuralını koyan Yüce Allah değil mi ? Açıp bakarsın Kuranı Kerime ve tefsiri olan hadisi şeriflere bir fikir sahibi olursun ... Ama hem ben müslümanım deyip hem de edille-i şeriyye neymiş dersen o zaman son kelam şu olur... Cennet ucuz cehennem de lüzumsuz değildir ...

  • xyz24 Ocak 2022 17:31

    Büyük sanatçı diyoruz adamlar eleştiriyor. Son 20 yılda bu ülkede yetişen bir sanatçı var mı? Varsa yazında bizde bilelim. Erol Taş, Kadir Savun, Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Cüneyt Arkın, Aliye Rona, Hayati Hamzaoğlu, Tarık Akan, Kadir İnanır, Ediz Hun, Kartal Tibet, Turgut Özatay, Ağah Hun, Filiz Akın, Gülşen Bubikoĝlu, M. Terziyan, Reha Yurdakul, Hüseyin Peyda, Eşref Kolçak, Sadri Alışık, Ayhan Ịşık bu liste uzayıp gider. Bu deĝerli insanların bizde mutlaka anısı vardır. İşte eski Türkiye de böyle sanatçılar yetişirdi.

  • FİNANSŞÖR24 Ocak 2022 14:57

    Bakıyorum da cennet pazarlayan simsarlarımızda var imiş.

  • HASAN TOSUN24 Ocak 2022 14:18

    astrologlar türkiyede ünlü bir siyasetçi ile sanatçı ölecek demişlerdi,çıktı

  • goro24 Ocak 2022 13:23

    sanatçımıza yüce yaratıcıdan  rahmet diliyorum.ışığı bol olsun.kimin cennete cehenneme gideceğini  yaratan bilir. yaratılmışların  kimse hakkında bu tip hükümler vermesi hakkı yoktur.

  • xyz24 Ocak 2022 12:56

    Allah rahmet eylesin. Büyük bir sanatçıydı.

  • baran24 Ocak 2022 11:25

    Allah rahmet eylesin.

  • emekci24 Ocak 2022 10:22

    20 yıldır film dizi çekmeyen oyuncu zaten kayıp değil mi? ha canlı ha ölmüş ne fark ediyor yakınları haricinde?

  • Mucise Reis ;(24 Ocak 2022 09:52

    Büyük bir hayata dokumuş yapabilmiş bir güçlü bir kadın. Herkes sanatçı oldum diyebilir, ama sanatını  göçüp gittikten sonra devam ettirebilenler gerçek sanatçılardır. Fatma girik bilmeyenimiz yoktur. Büyük filmlerde gerçek hat ve konuları işlemiş başarıları ile tek başına marka olabilmiş bir yıldızdır. Bir çok kadına bulunduğu yaşadığı dönemde rol model olmuş, Kadınların her alanı ile izledikleri tv lerde gördükleri karakter ile özdeşleşmiş bir kişi. Her daim hayatımızda bıraktığı kadın rol modelleri, güçlü kadın imajı ve yaptığı eserler ile daim kalacaktır. Her kadın rol model kabul edilmez. Fatma bunu başardı. Sevgi saygı ve iyiliklerle anılacak bir insan olmayı 79 yıllık hayatına sığdırdı. Alkışlarla sevdiklerinin yanına uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Ölüm hak.

  • ATA BERK24 Ocak 2022 09:37

    MEKANI CENNET OLSUN 

  • baran24 Ocak 2022 12:04

    Cennete girmenin bedeli vardır!  O kadar kolay da değildir!  ''Allah sizin mallarınızı canlarınızı cennet karşılığında satın almıştır''  Ayet meali!  Allah ın varlığını idrak etmek kolaydır ancak  yollar çakıllı taşlı dikenlidir.  Bir de ölmüş olanı en iyi fiilleri ile anınız demiş Peygamberimiz(S.A.V.)  Allah  en doğrusunu bilir.  Allah rahmet eylesin.  

  • x24 Ocak 2022 11:24

    Tartışmayın tartışma konusu yapmayın!  İnancınız da zafiyet oluşmasın!

  • TARKUT TARKAN24 Ocak 2022 11:20

    Cennete gitmek o kadar kolay ve  bedeli dahi yoktur,  fakat cehenneme gitmek ise o kadar ve bir para karşılığı bedeli vardır.Öyle temenni etmek ile cennete gidilmiyor.ALLAH ın emirlerini yerine tam olarak getirenler malesef gidecekler cennete.ALLAH ın hiç bir emrini yerine getirme yan gel yat, ALLAN ın yapma dediklerine yap sonra cennete gidileceğini zannet.Bırakın şu hamasetleri.

  • ee24 Ocak 2022 10:50

    Müslümanlar AMİN der, gayri müslümler anlamaz demek isteriğini. Ata Berk, cümlemizin ölmüşleri için amin diyorum. Allah affeder, Allah kullarını en iyi tanıyandır. Takdir İlahinindir. Burda insan uydurması din yaratıp kendini şıh koşanlar gerekli cezayı Allah katında tadacaktır. Kartalgöz gibiler mesela gideceği yer belli. Dinimizde, ölenlerin ardından kötü konuşmayınız. Arkasından sevenleri üzecek cümleler etmeyiniz der ama cahil körler okumadığından hurabe insan uydurması din peşinden koşar anca. Onlar içinde dua ederiz. MÜslümanlar dünya insanları için dua eder, masum canlar için, farklı din mensupları için dai cennet mükafatını gösterder. Müslümanlığı korıyalım Kartalgöz gibi hurafelerin, din tacirlerinin ellerini her daim kırıcaz. Allah Affetsin bu zibidileri. Tövbelerini kabul etsin diyecez. Müslümanlık görevimiz bu.

  • TAMİZ KARTALGÖZ24 Ocak 2022 10:34

    ALLAH bilir kimin cennete kimin cehenneme gideceğini.