E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFatih'te intihar eden 4 kardeşin elektriğini kesen şirkete ceza---

Fatih'te intihar eden 4 kardeşin elektriğini kesen şirkete ceza

Fatih'te intihar eden 4 kardeşin elektriğini kesen şirkete ceza
17 Ocak 2020 - 12:52 borsagundem.com

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Kasım'da Fatih'te intihar eden 4 kardeşe ait evin elektriğinin gecikmiş borcu sebebiyle kesilmesinden dolayı CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ'ye 888 bin 397 lira idari para cezası kesti

EPDK'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, intihar sonrası elektriğin kesilmesine ilişkin kurum tarafından bölgede elektrik dağıtım faaliyeti yürüten CK Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ ve perakende satış faaliyeti yürüten CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ hakkında soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

"Şirkete 888 bin 397 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi"
Açıklamada soruşturmanın sonucuna ilişkin değerlendirmelerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin olayda asli kusurlu olarak tespit edildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Şirkete 888 bin 397 lira idari para cezası uygulanmasına ve yine mevzuata aykırı fiilde bulunduğu tespit edildiği için ihtar yaptırımı uygulanmasına karar verildi. Bizim şirketlere her zaman verdiğimiz mesaj, vatandaşlarımıza hizmet verirken daima duyarlı ve titiz olmaları yönünde. Aksi halde 'Tüketiciyi üzeni biz de üzeriz' diyoruz. 6 Kasım'da yaşanan acı olay ve ardından ilgili meskenin elektriğinin kesildiğini görmek hepimizi derinden yaraladı. Kayıtsız kalmamız, seyirci kalmamız beklenemezdi. Aslında bu soruşturma ve ceza bütün enerji sektörüne verilmiş bir mesajdır aynı zamanda. Bu sektörde görev yapan yöneticisinden, sahadaki personeline herkes vazifesini yaparken hassas davranmakla mükelleftir. Umuyorum ki bir daha böyle bir olay yaşamayız. Umuyorum ki biz de EPDK olarak bir daha böyle bir ceza vermek zorunda kalmayız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 17 Ocak 2020 18:33

    Bu haber şaka mı? Epdk bu açıklamayı yaptı ve ceza kesti :) Yav vallaha ülke komedi dükkanı oldu...epdk o zaman gerçekten durumu olmayan garibanlardan almayın madem bu kadar hassassınız.. yani şimdi gariban adam intihar edince, firma fatura kesmeyecek mi. Ne yani amaç nedir bu açıklamanın? Abonelik açtım daha kullanmadan taak fatura açma bedeli ve BENİ DE ÇOK ÜZDÜLER.. E hadi sizde üzün onları.. Ne yani intihar mı edeyim?

  • Misafir 17 Ocak 2020 18:28

    Faturasını düzenli ödeyenlerin suçu ne o zaman. Mevzuatın detaylarını bilmemekle beraber ödeme yapılmaması durumunda her hangi bir yaptırım olmayacaksa bu durumdan yararlanan çok insan olur. O zaman da düzenli ödeme yapana yazık, geliri az da olsa sorumluluk sahibi bir sürü insan var

  • doğu illeri17 Ocak 2020 16:57

    bu elektriği kesen şirket doğuda da hizmet veriyor mu ve oradaki tahsilatını yapabiliyor mu? yapamadığı zaman elektriği kesebiliyor mu acaba ?

  • Sahinkus17 Ocak 2020 16:20

    Parayı ödemenin elektrigi kesilir bu normal bir uygulama, olmeyenlerin kesilen elektriginede çözüm bulun ozaman,bizde olay olunca karar alınıyor,bir düzeni yok

  • Ahmet17 Ocak 2020 13:10

    bravo

  • Adnan17 Ocak 2020 14:42

    Ceza yazmanız neyi geri getirir. Bu özele devrettiginiz kurumların dini imanı para olmuş. Onlar için insanın hiç bir onemı yok. Olsaydı bu insanlar bugün hayatta olurdu.