E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFatih ve Yavuz'dan sonra Kanuni de Akdeniz'e indi---

Fatih ve Yavuz'dan sonra Kanuni de Akdeniz'e indi

Fatih ve Yavuz'dan sonra Kanuni de Akdeniz'e indi
17 Ağustos 2020 - 10:25 borsagundem.com

Güney Kore'de üretimi tamamlanan ve daha sonra Türkiye'ye getirilen 'Kanuni' Türkiye'nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için Fatih ve Yavuz gemilerine ek olarak Akdeniz'e açılmaya hazırlanıyor.

Toplam 11 bin 400 metre derinliğe ve 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip olan Kanuni gemisi, 2015’e kadar Brezilya’da enerji firması Petrobras tarafından kullanıldı. Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 35 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) personeliyle Türkiye’ye giriş yapan Kanuni’ye korona virüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkışın yasak olduğunu, Covid-19 önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme sürecinin başlayacağını duyurmuştu.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerinin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi için üçüncü sondaj gemisinin 31 Ocak’ta teslim alınarak TPAO envanterine kaydedildiğini belirtmişti.

Dönmez, “Milletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle Kanuni yeni ultra derin deniz sondajlarına en kısa zamanda başlayacak” demişti.

Bu kapsamda Kanuni isimli sondaj gemisinin Mersin’in Silifke ilçesine bağlı İncekum mevkiinde ki NATO Limanında bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANTALYA17 Ağustos 2020 13:10

    YUNANLILAR  VE BIDEN NIN UZANTILARI ÇATLAR ARTIK.... REİS AKDENİZİ KİMSEYE YEDİRMEZZZZZZZZZZZ....

  • Isabetli Aramak17 Ağustos 2020 12:57

    O kadar çalışmalara ragmen neden bulamıyoruz, acaba bir yerde yanlış mi yapıyoruz, doğu ve güneydoğu anadolu da kara da arama yapsak belki daha iyi olacak. Orda da petrol var ama ordan da ses yok. Boşuna mi kürek salliyoruz acaba, yada personel aramayı mı bilmiyor ben anlayamadım doğrusu. Petrol , dogalagaz bulunsa da en azindan piyasaya biraz uygun fiyatlı mazot, dogalgaz sunulsa, dış açiğımızı azaltsak cok iyi olur idi

  • Mert mert17 Ağustos 2020 12:35

    1 varil petrol bulsunlar alkışlayacağım.

  • Mehmet17 Ağustos 2020 11:14

    Turkiye,yi yönetenler Turceyi bilmiyor oy verenlerde bilmiyor o yüzden rahatça sallıyorlar..! "dolarları maas alıyorsun" millet dolar ile maas olsa birak maasinin azalmasını artacak bile,kurdugu cümlenin sacmaligini anlayamayacak kadar zeki bir bakan..!

  • abdi ağa17 Ağustos 2020 10:59

    bişey bulsanız bari ortalığı karıştırıp duruyorsunuz

  • Hasan17 Ağustos 2020 10:46

    Ne diyor bakan ? Dolar artsa ne farkeder sen dolarla mı maaş alıyorsun? dolarla mı borcun var?  Doğalgaz ve petrol e zam gelse ne olacakki sen doğalgazla mı maaş alıyorsun bulsak ne farkeder? Bu kafa bizi yönetirken bize çıkarıp o petrolü verseler biz anca onu satıp saray yaparız.