E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFatih Terim suç duyurusunda bulundu---

Fatih Terim suç duyurusunda bulundu

Fatih Terim suç duyurusunda bulundu
03 Nisan 2020 - 15:48 borsagundem.com

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, korona virüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Twitter üzerinden kendisine hakaret içerikli ifadeler kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından bir süre hastanede tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hastalığı sosyal medya üzerinden kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan 3 Twitter kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Terim’in 23 Mart’ta korona virüsü hastalığına yakalandığını duyurmasının ardından üç twitter kullanıcısının ayrı ayrı yaptığı paylaşımlarında itibar ve saygınlığının zedelendiği, küfür edildiği ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu yönünde iftira atıldığı belirtildi.

Sözcü'den Hayati Arıgan haberine göre, dilekçede, “@ErtuğrulSaritas twitter hesaplı kullanıcının Samsun’un İlkadım ilçesinde ikamet ettiği belirtilerek, Terim’in Korona virüs hastalığına yakalandığını duyurduktan sonra kendi görüntülerinin bulunduğu bir video yayınlayarak “… bugün aldığımız bir habere göre Fatih Terim Korona virüs olmuş ( kahkaha atıyor) Allah'ın işte sopası yok. Bunun şerefine içiyoruz…” şeklinde şarap içerek açıklama yaptığı belirtildi.

Tamam sakinim (@Themanyedek) twitter hesaplı kullanıcının “… Fatih Terim denen G…. layığını bulmuş.. beter olsun … sülüğü…” şeklinde paylaşımda bulunduğu, Haddini BiL ( @hesapVer4) twitter hesaplı kullanıcının ise Terim’i terör örgütleri ile bağlantısı olduğunu ileri sürerek, “şaibeci, terörist vatanhaini, dolapci biri dünyaya bir daha gelmez. O.. çocuğu seni…” şeklinde paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Avukat Rezan Epözdemir şüphelilerin “Alenen Hakaret”, “iftira” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından yargılanmalarını istendi.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Tamer Samet Ş’nin, 4 Mayıs 2019 tarihinde Fatih Terim’e sosyal medya hesabı Twitter üzerinden hakaret ettiği belirtildi. Fatih Terim’in şikayeti üzerine yapılan soruşturmada, şüpheli Tamer Samet Ş’nin ifadesinde şikayete konu sözleri kendisinin bir anlık öfkeyle yazdığını ve pişman olduğunu söylediğine yer verildi. “Hakaret” suçunun uzlaşmaya tabi suçlardan olması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya verildiği, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığından şüpheli hakkında “Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianameyi kabul eden İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi, taraflara davetiye gönderdi. İlk duruşma,11 Haziran’da yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pes04 Nisan 2020 11:21

    Zengin, ünlü, siyasetçi hakaret eder hakkıdır ceza yok. Vatandaş aman ha bir dilini tutamadım ceza üstüne ceza hapis. Hepimizin psikolojisi bozuk. Aşırı olmayanları affedin yahu. Hırsızı tecavüzcüyü serseriyi tahliye et, vatandaşa sosyal medya nedeniyle hapis cezası ver, pes

  • Ordu04 Nisan 2020 08:58

    Virüs diyince kızar ama topluma nefret saçar

  • Memo03 Nisan 2020 22:55

    Bu şerefsizleri içeri atında böyle kin ve düşmanlık yapanlara ibret olsun.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Nisan 2020 22:04

    malesef şerefsizler ve kanı bozuklarmı arıyorsunuz.yazık değilmi kimse hakkında hareket ediyorsunuz.umarım bu hareket edenlere ALLAH ilahi adaleti çalıştırır.

  • Tekno papaz03 Nisan 2020 19:09

    Fatih terim'i sevmem ama adam haklı. Siz kim oluyorsunuz  Sanalda oh olsun.gebersin. vs yığınla küfür hakaret sanal alemin arkasına saklanıp insanlara hakaret,küfür veya hayati tehlikesi ile dalga geçebiliyorsunuz. Kimseyi de affetme hepsi cezasını çeksin saygı nedir öğrensinler.

  • Angaralı 03 Nisan 2020 18:44

    Terimin yerine olsam kesinlikle affetmem cezalarını çeksinler bundan sonra konuşurken hadlerini bilsinler İnsan düşmanına söylemez lan bunu bu hastalık yarın senin benim başıma gelmeyeceği ne malum Fatih Hocama geçmiş olsun ALLAH acil şifa versin ve Tüm Hastalarımıza da Acil şifalar

  • oktaydoğaner03 Nisan 2020 17:05

    lan yavşak hastalık çıkmış insana karşı bir anlık öfke ne demek bir canlı ancak bukadar şerefsiz haysiyetsiz ve hepsinden önemlisi bu kadar beyinsiz olur.