E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFas-İspanya krizi büyüyor! Binlerce kişi sınıra akın etti...---

Fas-İspanya krizi büyüyor! Binlerce kişi sınıra akın etti...

Fas-İspanya krizi büyüyor! Binlerce kişi sınıra akın etti...
18 Mayıs 2021 - 15:50 borsagundem.com

İspanya ile Fas arasındaki diplomatik krizden dolayı Fas'tan İspanya'nın Ceuta kentine geçen düzensiz göçmenlerin sayısının son iki günde 6 bini bulduğu, bunlardan 1500 kadarının ülkelerine geri gönderildiği öğrenildi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Fas'tan İspanya'ya yasa dışı göçte geçmişte görülmemiş, tarihi bir rekorun yaşandığı, Fas tarafının düzensiz göçmenlere göz yummasından dolayı İspanyol hükümetinin Ceuta sınırındaki güvenliği artırdığı belirtildi.

Haberlerde, hükümetin Ceuta'ya dün ilk olarak 150 polis ve 50 jandarma takviyesi yaptığı, bugün de asker gönderdiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, Ceuta'ya geçen düzensiz göçmenlerden 1500 kadarının ülkelerine geri gönderildiğini, bunun devamının geleceğini ve İspanyol sınırlarını koruyacaklarını açıkladı.

AFP’ye konuşan ve isminin Ouarda olduunu açıklayan bir göçmen, "Facebook’ta sınırı geçmenin mümkün olduğunu gördüm. Artık aileme bakamadığım için buraya geldim" diye konuştu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Fas ile yaşanan krizden dolayı, bugünkü resmi programında yer alan Paris ziyaretini iptal ettiğini, Afrika Ekonomisi Finansmanı Zirvesi'ne katılmayacağını duyurdu.

Sanchez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu andaki önceliğim Ceuta'ya normalliği geri getirmektir. Ceuta vatandaşları, İspanya hükümetinin mutlak desteğine sahip olduklarını, güvenliklerini sağlamak ve herhangi bir zorluk karşısında ülkenin bir parçası olarak bütünlüklerini savunmak için azami kararlılığa sahip olduklarını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

Fas yönetimi ise düzensiz göçmen krizine ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Fas’tan 70 milyon dolar değerinde Bayraktar TB2 siparişi

 

İspanya, Avrupa'yı toparladı

 

ABD'de ilginç anket: Göçmen krizinin sorumlusu Trump değil Biden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)