E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFakıbaba'dan şeker fabrikaları hakkında açıklama---

Fakıbaba'dan şeker fabrikaları hakkında açıklama

Fakıbaba'dan şeker fabrikaları hakkında açıklama
07 Mart 2018 - 18:49 borsagundem.com

Fakıbaba, Türkşeker'e ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine yönelik, "Sadece daha fazla şeker üretmek adına özelleştiriliyorsa ki zaten öyle oluyor, bu özelleştirmenin yanındayım" dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi VetAnka Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği '5. Kariyer Günleri ve Sektörle Buluşma" etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fakıbaba, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait 14 fabrikanın özelleştirilmesine ilişkin, "Sadece daha fazla şeker üretmek adına özelleştiriliyorsa ki zaten öyle oluyor, bu özelleştirmenin yanındayım" dedi.

Türkşeker'e ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin soru üzerine Fakıbaba, henüz bu konunun Bakanlar Kuruluna sunulmadığını söyledi.

"NBŞ'YE DAHA FAZLA KARŞIYIM"

Fakıbaba, şeker sektöründeki 8 özel fabrikanın 1 milyon tonluk üretim yaptığını, Türkşeker'e bağlı 25 fabrikanın ise 1 milyon 400 bin ton üretim gerçekleştirdiğini belirterek, "14'ü özelleştirildiğinde, stratejik olarak 11'i elimizde kaldığında, bu özelleştirmenin faydası vardır, zararı yoktur. Çünkü 14'ünün çok fazla şeker üreteceğine ben inanıyorum. Esasında hekim olarak şekerin tümüne karşıyım ama NBŞ'ye daha fazla karşıyım. Bizim şeker pancarından daha fazla şeker üretmemiz demek NBŞ'nin yerine şeker pancarından üretilen şekerin geçmesi, daha ucuza mal olması, Avrupa ile daha rahat yarışabilmemiz anlamına gelir. Bu bağlamda buna sıcak bakıyorum, anormal olarak görmüyorum" diye konuştu.

Fakıbaba, bir başka soru üzerine de NBŞ kotasının artmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Amacın sadece fabrika özelleştirmeleri olduğuna işaret eden Fakıbaba, arsalarının satılmayacağını vurguladı.

Fakıbaba, vatandaşın bu konuda yanlış bir algısı olduğunu belirterek, "Sanki orada bulunan tüm alanlar özelleştiriliyor, oralara farklı binalar yapılacak, imara açılacak algısı var. Böyle bir şey varsa ben de buna karşıyım ama sadece daha fazla şekerüretmek adına özelleştiriliyorsa ki zaten öyle oluyor, bu özelleştirmenin yanındayım." dedi.

Söz konusu özelleştirmede kesinlikle işçi çıkarma olmayacağını dile getiren Fakıbaba, şunları kaydetti: "İşçi arkadaşlarımızın bütün hakları baki kalacak, hiçbir işçinin hakkı zayi olmayacak. Böyle olduğunda şeker fabrikalarının 14'ünün özelleştirilmesinin... belki de bunun birkaçı Tarım Kredi Kooperatiflerinin elinde olabilir. Devletin stratejik bir ürün olarak şekere de yerinde müdahale edebilmesi bağlamında elinde yeterli sayıda şeker fabrikaları olmuş olacak ama imara açılmamak kaydıyla ki öyle bir şey yok. Ben bunun yanında olduğumu belirtmek isterim." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • diriliş07 Mart 2018 22:47

    abd sana fazla seker verecek oylemı pekı sen neden fazla seker uretemıyorsun gec bunları gec

  • Adil efe07 Mart 2018 22:32

    At yalanı seveyim inananı.Yalancı

  • Türkoğlutürk07 Mart 2018 21:20

    İstanbulyoöundA özelleştirilen fabrikanın yerinde avm var. Şeker fabrikası dünyada ekonomik kriz varken bu milletin alınteriyle açıldı. Ve koyun akepeye sorsana o sattığı fabrikaları kim açmış. Cehape. Peki koyun sorsana akp hangi fabrikayı açmış. Söyleyim GAZOZ FABRKASI.

  • Tam komedi07 Mart 2018 20:37

    Neymiş efendim daha fazla şekermiş !!! 16 yıldır o fabrikalara yatırım yapılmamış fabrikalar pasif durumda bırakılıp değerleri düşürülmüş yine yıllardır şeker pancarına kota uygulanmış destekleme verilmemiş !!! Birde üstüne üstün gdo lu mısır ithalatı arttırılmış ! Nbş ithalatı kotası her yıl ikiye katlanmış !!! Şimdi kalkmış bakan üç gram aklı ile bizi KANDIRACAK !!! Yazın bir kenara " Yaptığı yanlışı sadece ahmaklar savunur " . Peki akp neden satıyor ? Çünkü yurtdışından borç aldığı godamanlar öyle istiyor HADİ BAKALIM MİLLİ VE YERLİ YANDAŞ AKPLİ LER FABRİKALARI SATTIRMAYIN DA GÖRELİM. PARTİNİZE SÖZ GEÇİREBİLİRSİNİZ !!!

  • yapılacak ek binalar07 Mart 2018 20:05

    müteahidimiz işini bilir önce fabrika satış mağazası der sonra avm'ye çevirir... işçi lojmanı der, lüx daire yapar...