E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizleri sıfıra indirmek dahi işe yaramıyorsa...---

Faizleri sıfıra indirmek dahi işe yaramıyorsa...

Faizleri sıfıra indirmek dahi işe yaramıyorsa...
16 Mart 2020 - 10:20 borsagundem.com

FED'in faizleri sıfıra indirmesi piyasaların ateşini söndürmeye yetmedi. Küresel piyasalar korona virüse teslim olmamak için tüm cephanesini kullanan merkez bankalarını korkuyla izliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletlerin’de vadeli piyasalar pazar gecesi ABD Merkez Bankası’nın (FED) acil bir kararla faizleri %0 ile %0.25 arasına indirmesine ve 700 milyar dolarlık tahvil ve mortgage destekli menkul kıymetleri satın almasına rağmen hızlı bir düşüşle %5’lik satış limitine ulaştı.

Küresel yatırım firması Principal’ın baş stratejisti Seema Shah piyasaların gidişatına dair "FED bu hamlenin arkasına tüm ağırlığını koyarak vermesi gereken hemen hemen her hamleyi sundu ve bu da kaçınılmaz soruyu gündeme getiriyor: ‘Eğer bu işe yaramazsa, ne işe yarayacak?’" yorumunu yaptı. Vadeli piyasaların limit seviyesine kadar düşmesini yorumlayan Shah, "Anî olumsuz tepki, piyasaların bu konuda zaten endişe duyduğunu ve hükümetlerin büyük olasılıkla malî eylemlerini hızlandırmaları gerektiğini gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

Fed faiz indirimi sonrası global piyasalar satıcılı

 

Birçok piyasa uzmanı FED’in bu piyasa hamlesinin doğru olduğunu savunurken faiz kararının bu hafta için öngörülen politika toplantısı yerine Asya piyasalarının açılma saatinden hemen önce alınması FED’in kriz konusunda çaresiz kaldığı spekülasyonlarının da ortaya atılmasına neden oldu.

Fon danışmanlık şirketi Pacific Line’ın varlık dağılımı biriminin başındaki isim Max Gokhman konuyla ilgili yaptığı röportajda, "Yönetimdeki insanlar panik içerisinde hareket ediyorsa, planlanmamış toplantılar yapıyor ve ellerinde ne varsa ortaya döküyorlarsa, bu genel nüfuza çok güven verici bir sinyal göndermez" ifadelerinde bulundu.

Korona virüse karşı Türkiye ekonomisi hazır

 

Piyasalarda faiz indirim furyası tam gaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil 16 Mart 2020 22:52

    ne mi yapılacak hesap basit şirket ortaklarına fk garantisi verin zararı kamu karşılasın  bak bakalım satan oluyormu kar kayıpları fed tarafından karşılanacak deyin olsun bitsin boşuna faiz indirmeyin

  • bir yorum.16 Mart 2020 18:46

    derin abd nin proflarının ürettiği 10 dolarlık virüsle dünya trilyon dolarlarını kaybetti. bundan haberi buffet gibi zenginler dolara geçtiler tabii dolar hariç herşey düştüğü için paralar buhar oldu uçtu gitti. bakalım bu filmin sonu ne olacak hep birlikte göreceğiz.

  • Mustafa Bayrak16 Mart 2020 14:42

    Sokaktaki cocuklar bile biliyor Merkezin Kontrollu Devaluasyon yaptıgını. Ama tabi siz Dıjjjj Gucler diyebilirsiniz. 2009 Dolara kuru 1.18 2020 Dolar kuru 6.40.  Her sene ortalama yuzde 50 devaluasyon oluyor. He he Dıj gucler oldu tabi. Yersen. Sorsan yerli ve millilerdir memleketin parasını pul yaptılar 10 senede

  • Berat Baba16 Mart 2020 12:44

    Bizim memlekette halk her gun felaket yasıyor. Sıkıntı yok. MB Doviz fiyatlarını yukarı cekmeye devam ediyor. Halkın birikimleri calınmaya devam ediyor. Ulkede yabancı yatırımcı sinek bile yok. O zaman Doviz  nasıl yukseliyor. Demekki kontrollu yukselmesine izin veriliyor. Halk kontrollu fakirlestiriliyor. Ekonomi cok iyi ama gorucez secımlerde

  • wers16 Mart 2020 10:49

    varlık alımına geçmesi gerekiyor bence şirketlerde kendileri varlık alımına geçmeye başlaması lazım emeklilik fonları geçen hafta rekor satış yaptı 

  • ekonomist/stratejist16 Mart 2020 10:45

    Geçen hafta ne yazmıştım birebir çıkıyor değil mi ben en iyi ekonomistim gerektiğinden fazla faizleri indirmek ters teper çünki reel piyasaya akmayan sıcak para balon olur ve bir noktada patlar. Küresel piyasanın sorunlarını uzunca zamandan beri sadece Merkez Bankaları ile çözmeye çalıştılar ama olmadı artık bu saatten sonra doğrudan maliye politikaları devreye girmesi gerekir. Genişletici maliye politikaları ile sektörleri rahatlatıp küresel sorunun derinlemeşmesine engel olmak gerekir. Yoksa Allah muhafaza 1929 gibi büyük bir küresel ekonomik krizle yüzleşmek zorunda kalırız. Son olarak geçen hafta yine dediğim Dolarizasyonu tetikler demiştim ki şu an dolar füze oldu yani dolarizasyon yaşanıyor.

  • ekonomist/stratejist16 Mart 2020 12:02

    Mehmet kardeşim hükümetlerin adımlarını bekle piyasayı rahatlatıcı tedbirler alınıp reelde karşılığı olursa piyasaya güven ve düzelir o zaman girersiniz. Şu an hükümetlerin atacağı adımları beklemek gerekir çare olamazsa küresel kriz derinleşebilir Allah muhafaza endeks 50.000'e kadar düşebilir. Şu an için bekle krizin gidişatını bekle. Şu an için bana göre dolar daha iyi geliyor ytd

  • Mehmet Bozdoğan 16 Mart 2020 11:09

    Mehmet Bozdoğan Abi senin yorumlarını takip ediyorum. Siz ne zaman düzelir derseniz o zaman borsaya girerim. Geçen hafta acaba piyasalar düzeldi mi dedik hisse aldık. Zararına zor çıktık. İyi ki çıkmışım. Yoksa bu günde dayak yiyecektik. Siz ABD BORSALARI düzeltmeden dünya düzelmez demiştiniz. Aceba bu düzelme ne zaman olur. Endekste kaçı bekleyelim.