E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizlerde değişim beklenmiyor---

Faizlerde değişim beklenmiyor

Faizlerde değişim beklenmiyor
29 Temmuz 2013 - 07:58 borsagundem.com

Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları'nın faiz politikasında değişikliğe gitmeyecekleri öngörülüyor

Avrupa Merkez Bankası(ECB)'nın bu hafta yapacağı faiz toplantısında oranları değiştirmesi beklenmiyor.
Analistler, ECB'nin faiz oranlarını yüzde 0.50'de tutacağını tahmin ediyorlar.
Banka 2011 yılında yüzde 1.50 olan faizleri aynı yılın Kasım ve Aralık aylarında 25'er baz puan, 2012 yılı Temmuz ayında 25 baz puan, bu yılın Mayıs ayında 25 baz puan indirerek bugünkü seviyesine çekmişti.
Toplantı sonuçları 1 Ağustos Perşembe günü TSI 14:45'te açıklanırken, aynı gün TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi tarafından düzenlenecek basın toplantısı yakından izlenecek.
 İngiltere Merkez Bankası(BOE)'nın bu haftaki toplantısında faiz oranı değişikliği beklenmezken, varlık alım programının da aynı kalacağı tahmin ediliyor.
Analistler faiz oranlarının yüzde 0.50 olarak kalacağını varlık alım programının 375 milyar sterlinde tutulacağını tahmin ediyorlar.
İngiltere Merkez Bankası, küresel ekonomik kriz sırasında ekonomiyi resesyondan çıkarmayı desteklemek amacıyla Mart 2009'da yüzde 0,50'ye indirdiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.
İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı 1 Ağustos perşembe günü TSI 14:00'de açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)