E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizler geriliyor---

Faizler geriliyor

Faizler geriliyor
16 Eylül 2013 - 11:24 borsagundem.com

Küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla 10 yıllık tahvil faizleri 21 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi

Küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla 10 yıllık tahvil faizleri 9,53 ile 21 Ağustos'tan beri gördüğü en düşük seviyeye geriledi.
ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda anlaşması ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için adı geçen piyasaların "şahin" olarak nitelendirdiği Larry Summers'ın adaylıktan çekildiğini açıklaması küresel piyasalarda iyimser havanın esmesini sağladı.
Piyasalar için en önemli riskler olarak nitelenen bu iki gündem maddesindeki pozitif gelişmeler risk iştahının artmasına neden olurken, on yıllık tahvil faizlerinin gerilemesine yol açtı.
Geçen haftanın son işlem gününü yüzde 9,79 seviyesinden tamamlayan on yıllık tahvilin faizi bugün güne 9,58'den başladıktan sonra iyimserliğin devam etmesiyle 21 Ağustos'tan beri gördüğü en düşük seviye olan yüzde 9,53'e kadar geriledi.
On yıllık tahvillerin seyrine paralel olarak 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 9,01 seviyesinde kadar geriledi.
Analistler, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi için yüzde 9 ve 10 yıllık tahvilin bileşik faizi için yüzde 9,60 seviyelerinin psikolojik sınır olduğunu belirtiyor.
10 yıllık tahvilin bileşik faizinin 50 günlük hareketli ortalamasının yüzde 9,40 seviyelerinden geçtiğine dikkati çeken analistler, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ve çarşamba günü açıklanacak Fed toplantı kararlarının faizlerin seyrinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)