E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Faizler 2015'te artırılmamalı"---

"Faizler 2015'te artırılmamalı"

Faizler 2015'te artırılmamalı
10 Nisan 2015 - 20:35 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed’in faiz artırımı için 2016 yılının ikinci yarısına kadar beklemesi gerektiğini söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota Cuma günü yaptığı açıklamalarda Fed’in faiz oranlarında artırıma başlamak için 2016 yılının ikinci yarısına kadar beklemesi gerektiğini söyledi ve ardından 2017 yılının sonuna kadar faizlerde yüzde 2 seviyesine kademeli olarak yükseliş sağlanması gerektiğini belirtti. 

Kocherlakota‘nın yaptığı değerlendirmeler, 7 Nisan’da Kuzey Dakota’da gerçekleştirdikleri ile neredeyse birebir aynı idi. ABD’de faiz oranı Aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor.

Kocherlakota, “Şu anki bakış açım, federal fon oranları için hedef aralığı 2015’te artırmanın yanlış olacağı yönünde” dedi.

Fed yetkililerinin çoğu, ABD ekonomisinin gelişme kaydetmesi ile birlikte faizlerin bu yıl artırılmaya başlanacağını bekliyor. Ancak ilk artırımın ne zaman geleceği konusu belirsizliğini koruyor.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker Cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Fed’in faizler bu yaz artırmaya başlama olasılığını güçlü olduğunu belirtmişti. Lacker, “Ekonomik veriler beklentilerden önemli ölçüde bir sapma göstermezse faiz oranlarında Haziran ayı toplantısında artırıma gidilmesi ihtimalinin güçlü olmasını bekliyorum” dedi.

New York Fed Başkanı William Dudley ise Çarşamba günü, “Son gelen zayıf ekonomik verilerin ardından Fed’in ilk faiz artırımını biraz erteleyebileceğini düşünmek mantıklı olur” demişti.

Öte yandan Kocherlakota, Fed’in şimdilik faiz artırımlarını ertelemesi gerektiğini savunuyor. Kocherlakota, Fed’in “hem geç hem de yavaş” davranabileceğini çünkü merkez bankasının tam istihdam ve fiyatlarda istikrar hedeflerine ulaşmasının yıllar alacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)