E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizdeki hareket Türkiye hisseleri için aşağı yönlü risk---

Faizdeki hareket Türkiye hisseleri için aşağı yönlü risk

Faizdeki hareket Türkiye hisseleri için aşağı yönlü risk
14 Aralık 2016 - 10:39 borsagundem.com

Goldman'a göre, dövize bağlı maliyet ve borç enflasyonu, krediler ve tüketimde yavaşlama, sektörel bazlı destekleyici unsurlar ve turizmde kademeli iyileşme gibi olası gelişmeler 2017'de hisse bazlı performansta etkili olabilir

Goldman Sachs analistleri bugün yayınladıkları notta, Türkiye hisse senedi piyasalarında son 10 yılda hisse senedi bazında kayda değer performans farklılıkları yaşandığını, bu durumun üstün performans gösteren Hisse bulma konusunda bir fırsat sunduğunu ancak Türkiye tahvil getirilerindeki hareketlerin "aşağı yönlü risk" oluşturduğunu söyledi.

Goldman analistlerine göre 2017 yılında Türkiye hisse senetleri arasında farklılık yaratacak başlıca unsurlar şunlar olacak; döviz dalgalanmalarına bağlı olarak maliyet ve borç enflasyonu, artan faizler nedeniyle kredilerde yavaşlama, tüketimde yavaşlama, mali destek nedeniyle bazı sektörlere özel destekleyici unsurlar, turizmde kademeli iyileşme.

Goldman Sachs analistleri BIM için tavsiyesini "nötr"den "al"a çekerken, Arçelik, Doğuş Oto, Anadolu Efes ve Pegasus için "sat" tavsiyesinde bulundu.

Goldman, Erdemir için tavsiyesini "nötr"den "al"a revize ederken, Coca-Cola İçecek ve Trakya Cam için tavsiyesini "al"dan "nötr"e çekti.

Goldman, "Focus List"ine BIM hisselerini eklerken, "al" tavsiyesini koruduğu Emlak Konut hisse senetlerini bu listeden çıkardı. Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)