E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFaiz yüzde 4'e çıkarsa...---

Faiz yüzde 4'e çıkarsa...

Faiz yüzde 4'e çıkarsa...
28 Haziran 2013 - 16:19 borsagundem.com

Piyasalarda büyük çalkantıya neden olan ABD 10 yıllık tahvillerinde faizin yükselişine dair senaryolar çeşitleniyor.

Ünlü analist Martin Fridson'ın S&P Capital'da yayınlanan makalesi, tahvil faizinin yüzde 4'e çıkması halinde hangi varlık sınıfının nasıl etkileneceğini öngören senaryo çalışması yaptı.
TheLİRA'da yer alan haberdeki incelemeye göre, 10 yıllık ve 3 aylık tahvil faizleri arasındaki 397 baz puanlık fark, normal şartlar altında stagflasyona işaret ediyor.
Bunun dışında birçok farklı senaryonun tamamen farklı sonuçlar da çıkarabileceğini hatırlatan Fridson'ın senaryosuna göre, varlık sınıfları faiz yükselişinden şöyle etkileniyor:
Hisse senetleri: Çalışmaya göre hisse senetleri, açılacak olan getiri eğrisi makasından en az etkilenecek varlık sınıfı olarak dikkat çekiyor. Buna göre S&P 500 Endeksi'ndeki hisse senetlerinin fiyat kazanç oranları, mevcut durumdaki 15.62 seviyesinden 17.36'ye yükselecek. Bu durumda S&P 500 endeksinin seviyesinin ne olacağını, fiyat/kazanç rasyosunun kazanç tarafı belirleyecek. Kazancın sabit kalması halinde endeks 21 Haziran kapanışındaki 1562 puan seviyesinden 1736 puana yükseliyor. Stagflasyon dönemlerinin geçmişte, ABD ekonomisinde Hisse senetlerinin yükselişlerine engel olmadığı belirtiliyor.
Şirket tahvilleri: Gerek yatırım yapılabilir seviyede olan tahviller gerek bu seviyenin altındaki junk seviyesindeki tahviller için faizler yükselecek. Junk bonolar için faiz yüzde 10.51'e (şu an %6.62), yatırım yapılabilir seviyedeki tahviller için ise yüzde 5.54'e (şu anda %3.43) yükseliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı28 Haziran 2013 18:21

    Her türlü felaket senaryosunda Trükiye ayakta kalır. Gerisi tencere tava. Doların pul hale gelme senaryosunu da düşünelim. Para para olmaktan çıkmış sermaye biriktirme haline gelmiş. Biz makarna ile 10 yıl idare ederiz, ABD ve Avrupa 1 hafta sonra taş devrine döner.

  • 128 Haziran 2013 16:56

    felaket senaryosu gündeme getirenlerin CENABI ALLAH trilyon kere belasını versin

  • carpe diem28 Haziran 2013 16:36

    ortada böyle bişeymi varki bunun araştırması yapılmış faizler düşüyor tam tersi