E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz ve kurda düşüş sürer---

Faiz ve kurda düşüş sürer

Faiz ve kurda düşüş sürer
04 Kasım 2015 - 13:41 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Günay, "Faizlerde ve döviz kurlarındaki düşüş devam edebilir" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Emine Nur Günay, faizlerin tek haneye düştüğünü ve döviz kurlarında gerilemeler olduğunu belirterek, "Bu durum, iş dünyamıza çok olumlu yansıyacak ve yatırımcılarımız önlerini görecek. Faizlerde ve döviz kurlarındaki düşüş devam edebilir" dedi.

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım akşamı sonuçlar açıklanmaya başladığında büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların kendilerini gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacaklarını anlatan Günay, "7 Haziran'da ortaya çıkan tabloyu değerlendirdik, öz eleştiri yaptık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla 1 Kasım'a hazırlıklıydık. Böyle bir sonucu bekliyorduk ama aldığımız bu kadar büyük oy oranı bizleri çok mutlu etti. Halkımız çok sağduyulu" dedi.

Günay, babası Yusuf Cemal Özkan'ın 1977-1980 yıllarında Adalet Partisi milletvekili olarak Eskişehir'i temsil ettiğini hatırlattı.

Çalışmaları, projeleri, halkla iç içe olmasından dolayı kendisine rol model olarak babasını seçtiğini dile getiren Günay, "Milletvekilliği sürecimde babamın açtığı yolda devam edeceğim. Onun başlattığı birtakım projeler var. İlçelerin kalkınmasına ve yerel kalkınmaya çok önem verirdi. İlçelerimizin kalkınmasına yönelik, babamın yolundan devam edeceğim. Eskişehir'den kopmayacağım. Hayallerim gerçek oldu ve babamın çizgisinden devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Hukuk ve eğitim reformu

Günay, 2 Kasım itibarıyla siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını vurguladı. Piyasaların durumunu değerlendiren Günay, şöyle konuştu:

"Piyasalar, siyasi belirsizliğin ortadan kalkması beklentilerini daha önceden tahmin etmişti ancak yine de böyle bir sonucu beklemiyordu. Faizler tek haneye düştü, döviz kurlarında düşüşler var. Bu durum, iş dünyamıza çok olumlu yansıyacak ve yatırımcılarımız önlerini görecek. Faizlerde ve döviz kurlarındaki düşüş devam edebilir. Bunlar konjonktürel dalgalanmalar. Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde devam ediyor ama bir an önce hükümetin kurulup ekonomik reformlara devam etmeliyiz. Ekonomik reformların dışında, hukuk ve eğitim reformu da önemli. Bir an önce onları hayata geçirirsek, Türkiye kaybettiği 8 aylık dönemi çok çabuk kapatacaktır."

"İkinci atılım dönemi"

Emine Nur Günay, AK Parti'nin kendi içinde bir dönüşüm yaşadığını belirtti.

Kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olmasının ardından partinin farklı bir pozisyonla karşılaştığını ifade eden Günay, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız iletişim içinde birlikte çalışıyor. Bu çok önemli. Halkımızın verdiği bu güçle, birlikte çok daha uzun süre çalışacaklar. Eski Türkiye geride kaldı artık yeni Türkiye var. İkinci atılım dönemini yaşayacağız. Bir an önce çalışmaya başlayıp, projelerimizi hayata geçirip, ikinci atılım dönemini gerçekleştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Günay, üzerinde düşünüp çalışarak seçim öncesinde hazırladığı "Eskişehir Beyannamesi"ndeki projeleri en kısa zamanda hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CÜNEYT05 Kasım 2015 09:19

    ALGI YÖNETİMİ YAPMAYIN. DOLAR VE FAİZDE DÜŞÜŞ OLMASI İÇİN MERKEZ BANKASI'NIN BAĞIMSIZ OLMASI LAZIM. KALDI Kİ FAİZ DÜŞSE DOLAR ÇIKAR. HEM FAİZ HEM DE KURU KONTROL ETMENİZ OLASI DEĞİLDİR.

  • Levent04 Kasım 2015 20:55

    Doları durdurmak olası değil çünkü ekonomi kötü iken iktidar ve oy uğruna bir sürü söz verildi. 22 milyar TL kaynak nereden gelecek ki? Ekonomi iyi olsa hadi şirketlerin karı artar vergi öderler. Bence her ieyebzam yaparak veya para basarak bu verilen vaatler yerine getirilecek. Ya da nasıl olsa iktidarvolduk deyip geçiştirecekler ve oyalayacaklar.

  • xyz04 Kasım 2015 20:10

    bir ülkede adalet adil değilse insana saygı kalmamışsa gelecekteki neslimize eğitim öğğretimde birşeyler veremiyorsak yere girsin dövizin ederi

  • tüşmeeeez04 Kasım 2015 19:46

    Bak artiyooo,, nedenmi,,,, cunku ekonomi buzuuuk,

  • xyz04 Kasım 2015 19:43

    gücün varsa düşeceğini iddia et yoksa insanların algılarıyla oynayıp zarara uğratmayınız.

  • ahmet04 Kasım 2015 19:35

    yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı stoku 167 milyar dolar civarında. Kurumsalların stoku 65-70 milyar dolar civarında iken bireysel yatırımcı stoku 95 milyar dolar civarında.Kurumsallar yüklü döviz satmaz çünkü açıkları var. Bireysel yatırımcı satarsa döviz gerileyebilir. O da ikna olmalarına bağlı. 3.00 TL'den 3 milyar dolar dolar alan yatırımcı, ABD faiz artırımı da yaklaşmışken satar mı satmaz mı?

  • Cemal04 Kasım 2015 18:58

    Dolar şu anda 2.86 oldu Asya piyasalarında

  • Ali04 Kasım 2015 17:58

    Bence dolardaki her düşüş kademeli alım fırsatı olur. Böyle sözlü olarak kuru düşüremezsiniz. Faiz de düşmez çünkü enflasyon yüksek. Kuru düşürmenin tek yolu Merkez Bankası'nın faizi artırmasıdır. Faizi düşürmenin tek yolu da enflasyonun düşmesidir.