E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz koridorunda üst band 12'ye çıkabilir---

Faiz koridorunda üst band 12'ye çıkabilir

Faiz koridorunda üst band 12'ye çıkabilir
28 Ocak 2014 - 13:37 borsagundem.com

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok, MB'nin faiz koridorunun üst bandını yüzde 11-12’ye çekmesini beklediğini söyledi

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok, Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandını %11-12’ye çekmesini beklediklerini söyledi.
Foreks'e açıklamalarda bulunan Öztok, “Merkez Bankası, daha önce de bu tarz dönemleri gerektiği şekilde yönetti. Şu anda da benzer bir aksiyon bekliyoruz. Başçı’nın konuşmalarından da koridorun belirgin şekilde genişletilme ihtimali olduğunu söyleyebiliriz. Görüşümüz aynı, koridorun üst bandının %11-12’ye çekilmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Cari açığın %5’in altına gelmesinin olası göründüğüne ve bunun da yaklaşık 40 milyar doların altında bir cari açığa işaret ettiğine değinen Öztok, "Büyüme zayıf olacağından bu denli düşük bir rakamın
olası olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Bu akşam gerçekleştirilecek PPK’da reel faizin hangi seviyede oluşmasının gerekli olduğunun tartışalacağının anlaşıldığını ileten Gizem Öztok, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçici sıkılaşma döviz kuru üzerinde etkili, getiri eğrisi geçici olarak eksi eğimli oluyor. Başçı’nın konuşmasından atılacak adımın geçici sıkılaştırma niteliğinde olacağına dair sinyaller görüyoruz.
Koridorun üst bandı ciddi anlamda yükseltilirse, ek parasal sıkılaştırma uygulayarak geçici parasal sıkılaştırma yapması mümkün oluyor. Gelecek adım muhtemelen bu olacak-piyasa beklentisi de bu  şekilde. Erdem Başçı %10.25 olan geç likidite penceresi de dahil tüm oranların gözden geçirileceğini söyledi."
Merkez Bankası'ndan piyasayı tatmin etmeyen bir aksiyon gelirse etkisinin olumsuz olacağını ifade eden Öztok, "Geçtiğimiz hafta PPK notlarındaki gibi karşımıza ekstra – beklemedğimiz- bir önlem ya da yeni bir aracın/faizin çıkıyor olması ise kafaları karıştıracağından olumsuz etkisi olur. Dolayısıyla atılacak adımında sade nitelikte olması gerektiğini düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)