E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaiz kararı sonrası endekste dalgalı bir seyir oluşabilir ---

Faiz kararı sonrası endekste dalgalı bir seyir oluşabilir

Faiz kararı sonrası endekste dalgalı bir seyir oluşabilir
21 Ekim 2021 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, gün içinde dar bantta dalgalı seyir izlerken Bankacılık Endeksi’ndeki %1,10’luk yükseliş ile günü %0,21 artıda 1.432,80’den tamamladı. Yurt dışı majör borsalar günü genel olarak sınırlı yükselişle tamamlarken BIST yurtdışına paralel performans gösterdi. EM para birimleri DXY dolar endeksindeki gerilemenin devamıyla günü genel olarak değer kazancıyla tamamlarken TL negatif ayrışmasını sonlandırarak günü değer kazancıyla tamamladı. BIST’te kısa vadeli tepki yükselişi sonrası sınırlı da olsa gün içinde kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Ancak yurtdışı borsalarda büyük bir bozulma yaşanmadıkça geri çekilmeler
yaşansa da endeksin tepki yükselişi eğilimini koruması beklenmektedir. Global risk alma iştahı ABD’de bilançoların beklentilerin üzerinde gelmesiyle güçlü seyrini devam ettiriyor. VIX endeksi 15’li seviyelere kadar gerilerken şu an için ABD Borsaları’nda güçlü satış yaşanma riskinin düşük olduğuna ve volatilitenin düşmeye devam ettiğine işaret ediyor. Bugün TCMB faiz kararı yurtiçi piyasaların ana gündemi olacak. Ortalama beklenti TCMB’nin faizleri 50 baz puan indirerek politika faizini %17,50’ye düşürmesi yönündeyken bizim beklentimiz de piyasaya paralel 50 baz puanlık indirim yönündedir. TCMB’nin beklenti üzerinde faiz indirimi yapması durumunda TL’de değer kayıplarının devam etmesi ve BIST’te bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü satışlar yaşanması beklenir. TCMB’nin faizleri sabit bırakması ya da faizleri düşürse bile GLP’yi (geç likidite penceresi) kısa vadede devreye alacağını açıklaması, TL varlıklar tarafında pozitif fiyatlanabilir ve BIST’te bankacılık öncülüğünde yükselişin devamını sağlayabilir. TCMB faiz kararı sonrası piyasalarda volatilitenin yükselmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken Asya borsalarında negatif ağırlıklı karışık bir görünüm var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenirken gün içinde endekste kar satışları yaşanabileceği ve TCMB faiz kararı sonrası endekste dalgalı bir seyir oluşması beklenmektedir. 

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün USD/TRY paritesi 9,2222-9,2441 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,96 oranında değer kaybıyla 9,2256 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,92 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında %19,98-%20,03 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 2 baz puan artışla gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %19,98’den günü tamamladı. 

Yurt İçi Gündem:

Bugün makroekonomik veri gündeminde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı açıklanacak. Piyasa beklentisi Merkez Bankasının faizlerde 50 baz puan indirime gideceği yönünde. Fakat risk göstergelerindeki son dönemde yaşanan oynaklıklar nedeniyle ekonomistler, Kurulun faizleri sabit bırakma ihtimalini de göz ardı etmiyor. Şeker Yatırım olarak piyasa beklentisine paralel faizlerde 50 baz puan indirim bekliyoruz. Politika metnindeki dikkat çekilen başlıklar da gelecek dönemki para politikası duruşu açısından faiz indirimi kadar makro göstergeleri etkileyecek gündemler olacak. Karar sonrası detaylı analizimiz gün içinde yayımlanacaktır.

Alcatel ve Işıklar Enerji Yapı sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 21/10/2021

 

Yabancı portföylerindeki değişim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🎬21 Ekim 2021 09:52

    Üç gündür 1433 atağı denedik olmuyor satıcı geliyor buralarda şu ortamda zaten geçmesini beklemek hayal,yine aynı film oynuyor likit hisselerle endeks tutup dğerlerini veriyorlar,bu kesinlikle bir. Ma dağıtma şekldir sonu hüsran olur geçilmeden poz açmam sadece seyir.