E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz için tüm seçenekler masada---

Faiz için tüm seçenekler masada

Faiz için tüm seçenekler masada
25 Kasım 2013 - 13:15 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'ndan iki üst düzey yönetici, faizlerin gerektiği halde daha da aşağı çekilebileceğinin sinyalini verdi

Avrupa'da faizlerin daha da düşebileceğine yönelik mesajlar geldi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyelerinden Christian Noyer, faiz oranlarının daha uzun bir süre düşük seviyede kalması gerektiğini ve ihtiyaç duyulması halinde daha da aşağı çekilebileceğini söyledi. Noyer Tokyo'da katıldığı bir konferansta, "Düşük enflasyonun bir süre daha devam edeceği yönünde riskler görüyoruz. Uzun bir süre daha faizleri düşük seviyede, hatta fiyat istikrarı için gerekirse daha da düşük seviyede tutacağız" dedi.

HANSSON: BAŞKA SEÇENEKLER DE MASADA
AMB Yönetim Kurulu üyesi Arddo Hansson, faiz indirimi konusunda AMB'nin tüm olasılıkları tüketmediğini ve başka seçeneklerin de "masada" olduğunu söylediği bildirildi. Hansson, 25 baz puandan daha düşük bir faiz indiriminin de söz konusu olabileceğini belirtti. Hansson ayrıca euro bölgesinde açık bir deflasyon riski görmediğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)