E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artışının ertelenmesi enflasyon yaratır---

Faiz artışının ertelenmesi enflasyon yaratır

Faiz artışının ertelenmesi enflasyon yaratır
17 Ekim 2014 - 13:04 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, faiz artışının çok fazla ertelenmesinin enflasyonu hızlandırabileceğini ifade etti

Küresel büyümedeki yavaşlamanın ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışını erteleyebileceği yönündeki tartışmalar sürerken, bir açıklama da Philadelphia Fed Başkanı Plosser’dan geldi.

Charles Plosser küresel zayıflığın Fed’in faiz artışının ertelenmesine yol açabileceği ile ilgili tartışmalara ilişkin “Faiz artışının çok fazla ertelenmesi enflasyonun hızlanmasına yol açabilir. Avrupa'daki zayıflık ABD'yi etkileyecek düzeyde deği” yorumlarını yaptı. Plosser “Fed’in sözlü yönlendirmesinin verilere dayalı olması gerekiyor. Verilen mesajların da yenilenmesinde fayda var” şeklinde konuştu.

Güçlenen dolar ve düşen petrol fiyatlarının ekonomiye etkisine de değinen Philadelphia Fed Başkanı, doların değer kazanmasının petrol fiyatlarını etkilediğini söyledi. Plosser "Petrol fiyatlarındaki düşüşün net etkisi olumlu" dedi.

Küresel büyümedeki yavaşlama söylentilerinin ABD’yi de etkileyeceği konusunda da konuşan Plosser, 2014’ün ikinci yarısında ve 2015’te yüzde 3’lük büyüme beklediğini belirterek, Fed Başkanı Yellen’a katıldığını ortaya koydu. Plosser “Mevcut işsizlik seviyesi tam istihdam seviyelerine yakın” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Washington'daki toplantılarının olduğu günlerde 30 kişilik bir gruba basına kapalı bir toplantıda hitap eden Fed Başkanı Janet Yellen küresel büyüme ve çalkantılı finans piyasalarına rağmen ABD’nin ekonomik büyümesinin kalıcılığına olan güvenini dile getirmişti. Yellen ekonominin yüzde 3’lük bir büyümeyi sağlayacak şekilde yola devam edeceğini tahmin ettiğini belirtirken, işsizliğin azalmaya devam etmesi ile enflasyonun da yüzde 2’lik hedeflerine doğru artacağını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)