E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFaiz artışından sonra peso yüzde 2 değer kazandı---

Faiz artışından sonra peso yüzde 2 değer kazandı

Faiz artışından sonra peso yüzde 2 değer kazandı
25 Haziran 2021 - 09:54 borsagundem.com

Meksika Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 0,25 artırması ardından, Meksika pesosu dolar karşısında yüzde 2 değer kazandı.

Meksika Merkez Bankası (Banxico) yönetim kurulu dün oy çokluğuyla, gösterge faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 4,25'e yükselti ve ABD'deki fiyatlanmalara işaret ederek, enflasyon beklentileri üzerinde olumsuz etkilerden kaçınmanın gerekli olduğunu söyledi.

Banxico yönetim kurulu üyelerinden üçü artış için oy verirken, iki üye oranı değiştirmeden yüzde 4'te bırakmak için oy kullandı. Sürpriz karar, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yüksek oranların önceden planlanandan daha erken gelebileceğine işaret eden şahin eğilimi takip etti.

Bazı piyasa gözlemcileri, 2018'den bu yana Banxico yönetim kurulunda uygulanan değişikliklerin, inatla yüksek enflasyona rağmen hızlı hareket etme eğilimini azalttığını tahmin etmişti.

Daha önce Citibanamex ve BNP Paribas'ta Meksika baş ekonomisti olan bağımsız bir analist olan Joel Virgen, Twitter'da, "Piyasa beklentilerine en iyi yanıt olmadı, ancak artış enflasyon beklentilerini tutturmak için gerekliydi" dedi.

Banxico, "Bu çerçevede, enflasyon beklentilerinin olumsuz etkilenmemesi, nispi fiyatların düzenli bir şekilde ayarlanması ve enflasyonun yüzde 3 hedefine yakınsamasının sağlanması için para politikası duruşunun güçlendirilmesi gerekli görülmüştür." dedi.

Meksika pesosu, beklenmedik faiz artışının ardından kazançlarını artırdı ve ABD doları karşısında yüzde 2'ye kadar yükseldi.

Derecelendirme kuruluşu S&P dün, Meksika'nın ekonomik büyümesine ilişkin tahminlerini bu yıl için yüzde 5.8'e ve 2022'de yüzde 2.9'a yükseltti ve Latin Amerika'nın ikinci en büyük ekonomisinin imalat ihracatı ve işçi dövizleri yoluyla güçlü bir ABD toparlanmasından yararlandığını söyledi.

Borsa İstanbul haftayı kazançlı tamamlama çabasında

Kurlar haftanın son işlem gününde yatay seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adam25 Haziran 2021 10:59

    Sanayumı hı bız tarım toplumu olarak kalalım....daha iyı..

  • Yorum25 Haziran 2021 10:48

    Elvan antepte 2 tane borsada işlem gören şirket var deyip sözlerini bitirirken o şirketlerden birbirinin sahibi borsada olduğu gibi orada da uyuya kalmıştı