E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artışından sonra enflasyona odaklanılmalı---

Faiz artışından sonra enflasyona odaklanılmalı

Faiz artışından sonra enflasyona odaklanılmalı
08 Aralık 2015 - 08:22 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, "Fed, ilk faiz artırımında sonra dikkatini enflasyona vermeli" dedi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in ilk faiz artırımına karar verdikten sonra dikkatin enflasyona yöneltmesi ve Banka'nın ekonomiye ilişkin hikayesinin doğru olup olmadığını göremeye çalışması gerektiğini söyledi. 
Fed'in ilk faiz artırımından sonra mekanik artırımlar yapmaktan kaçınması gerektiğin ifade eden Bullard, "İlk faiz artırımından sonra tüm değişkenleri değerlendirmemiz gerekli. En önemli değişken enflasyon. Enflasyonda beklentilerin gerçekleşmeye başlayıp başlamadığını görmemiz gerekli" diye konuştu. 
Petrol fiyatlarının ve ABD Doları'nın değerinin beklendiği gibi istikrar kazanmaları ve enflasyonun yükselmeyi başaramaması halinde Fed'in neler olduğunu yeniden değerlendirmesinin gerekeceğini vurguladı.
Bullard, "Eğer petrol fiyatları cari seviyede istikrar kazanır, ABD Doları cari seviyelerde kalır ve enflasyonda değişim olmaz ise hikayemizin yanlış olduğu kanıtlanır" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)