E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFaiz artışı beklentisi doları yükseltiyor---

Faiz artışı beklentisi doları yükseltiyor

Faiz artışı beklentisi doları yükseltiyor
11 Ocak 2021 - 17:02 borsagundem.com

ABD Doları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de değer kazanıyor. Dolar, TL karşısında yaklaşık yüzde 2 değer kazandı, uluslararası piyasalarda altın fiyatları geriliyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in önümüzdeki aylarda yapacağı toplantılarda faiz oranının 2023 yılından önce artırılabileceği yönünde sinyallere vereceği beklentisi giderek güçleniyor. Bu beklenti ile tahvil faizleri yükselirken dolar diğer para birimleri karşısında değer kazanıyor. Saat 16.54 itibarıyla euro karşısında yüzde 0.65 oranında yükselen dolar TL karşısında yüzde 3 değer kazanarak 1.52 lira oldu. Euro/dolar paritesi 1.2147 olurken, euro TL karşısında 91.14 liraya kadar çıktı. Sabah saatlerinde yeniden 1.850 doların üzerine çıkan ons ise yeniden 1.832 Dolar seviyesine geri çekildi.

ABD Doları'nın Hazine kağıdı getirisinin yüzde 1,1 seviyesine kadar yükselmesinin de etkisi ile önemli para birimleri karşısında güçlenmesi uluslararası piyasalarda spot altın fiyatını aşağı çekmeye devam ediyor.

Analistler, altın için "görkemli" günlerin sona erdiğini, yüksek ABD Hazine kağıdı getirilerinin altın ve diğer piyasaları oldukça negatif etkilemeye devam ettiğine işaret ediyorlar.

Analistler, Fed Başkan Yardımcısı Clarida'nın koranvirüse karşı aşılamanın başlamasının ve daha yüksek kamu harcamaları olasılığının etkisi ile ABD ekonomisinin "etkileyici" bir yıl geçirme yolunda olduğu değerlendirmesinin de altın fiyatının aşağı gelmesinde rol oynadığını vurguluyorlar.

Fed tutanakları: Enflasyon riskleri aşağı yönlü

 

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

 

FED yatırımın kurallarını yeniden mi yazdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canan Demirci12 Ocak 2021 23:48

    Türkiye'de FAKİRLİK daha geniş kitlelere yayıldı. Genç işsizlerin sayısının muazzam bir şekilde artması ile bunun neden olacağı toplumsal kargaşalar ortaya çıkması kaçınılmaz. Bu yüksek faiz ortamında işe ara veren bir çok işletme iflasla karşı karşıya kalacak.

  • GERÇEK12 Ocak 2021 19:03

    ABD FAİZ ARTTIRAMAZ FED O KADAR PARA BASTIKİ KENDİLERİ BİLE NE KADAR DOLAR BASTIĞINI BİLMİYOR. COVID 19 ABD DE HIZLI ŞEKİLDE YAYILIYOR ABD EKONOMİSİNİ YERLE BİR ETTİ. SECİM OLDUĞU İÇİN BAZI EKONOMİK VERİLER SAKLANDI. BUNLAR GÜN YÜZÜNE CIKINCA SİZ O ZAMAN GÖRÜN DOLARI. DÜNYAYI  RESMEN DOLARA BOĞDULAR KARŞIGI OLMAYAN KAGIT PARCASI .VE KARŞISIKSIZ DOLARLA DÜNYAYI TERBİYE ETMEYE CALIŞTILAR AMA YOLUN SONU GÖZÜKTÜ.ARTIK DÜNYA KRİPTO PARA YA GECİYOR  BAKALIM O KATRİLYONCA DOLARLAR NE OLACAK. 

  • Metallica 12 Ocak 2021 10:11

    Covid bitmeden ki 2022 den once boyle bir durum olmayacak, faiz arttiriminin ekonomiyi dinamitleyecegini bilecek kadar akilli olmalilar.

  • Kolin limak12 Ocak 2021 08:53

    Abd tahvil faizleri tam gaz yükselmeye devam ediyor herhalde abd faiz artıracak naci ağbal ters ayakta yakalandı bizim faizler zaten yüksek karşılık veremiyecek

  • Hasan Talip IŞIK12 Ocak 2021 01:38

    ABD 10 yıllıklarında faizler artmaya devam ediyor. NEDENİ DE, pandemik ortam sebebiyle bol para ENFLASYON YARATTIYOR olması. 2022 yılı gelmeden FED faiz artışına başlar. Yada en azından genişlemeci politikalar son bulacaktır. Bu bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için çok can sıkıcı. Dolar tekrar yükselmeye başladı. Bu durum altının da ışıltısını söndürecek.

  • Fed başkanı 11 Ocak 2021 17:36

    Abd 10 yıllıklar %1 lik faiz artışına işaret ediyor fed %1 faiz artırırsa şayet tcmb den %10 faiz artışı daha gelmeli yani %17 olan referans faiz fed sonrası %27 olmalı