E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımını bankalar mı belirleyecek?---

Faiz artırımını bankalar mı belirleyecek?

Faiz artırımını bankalar mı belirleyecek?
02 Aralık 2014 - 07:29 borsagundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley, Fed'in faiz artırımına ilişkin açıklamalarda bulundu

New York Fed Başkanı William Dudley, Fed'in ilk faiz artırımının büyük olasılıkla gelecek yılın yazında yapacağını, ancak bu faiz artırımlarının hızının ekonominin göstereceği performans kadar, Fed politikasında değişimler finansal şartların nasıl reaksiyon vereceğine
göre belirleneceğini söyledi. 
Dudley yaptığı konuşmada, "Faiz oranlarını hali hazırdami sıfıra yakın seviyelerden yukarı çekmek ekonomik görünümün nasıl geliştiğine bağlı, özellikle istihdam piyasası ve enflasyona. Bunun yanı sıra finansal piyasa yartları para politikasının ekonomiye aktarım 
mekanizmasının önemli bir parçası. Kısa vadeli faiz oranlarının ne kadar hızlı yükseltileceği büyük ölçüde finansal piyasa şartlarının nasıl yanıt vereceğine bağlı. Bizim için hisse senedi fiyatlarnın veya tahvil getirilerinin veya kredi faiz farklarının önemi yok. Biz finansal piyasa şartlarının para politikasının reel ekonomiye aktarırımını nasıl etkileyeceğine odaklandık" dedi. 

Enerji fiyatlarında düşüş ABD ekonomisi için pozitif

New York Fed Başkanı William Dudley, enerji fiyatlarında yaşanan keskin düşüşün ABD ekonomisi için net bir şekilde pozitif olduğunu söyledi. 
Enerji fiyatlarında düşüşün hanehalklarının reel gelirlerini artıracağına ve daha fazla harcama yapabileceklerine işaret eden Dudley, "Hanehalkının harcanabilir gelirinde artış ekonomi için bir artı. Aynı zamanda düşük enerji fiyatları diğer ülkelerin pahalı para politikalarını sürdürebilmelerine yardım edecek ve bu da zaman içinde global büyüme için bir artı olacak" diye konuştu. 
Dudley, ek korkusunun enerji fiyaklarında uzun süreli ve keskin düşüşün ABD'de enerji yatırımlarını azaltılmasına yol açması olduğunu, bunun uzun vadede enerji üretim seviyeleri üzerinde negatif etkileri olabileceğini de vurguladı.

Bankacılık sistemi daha güvenli hale geldi

New York Fed Başkanı William Dudley, regülatörlerin finansal kriz sonrasında uyguladıkları politikalar ile bankacılık sisteminin daha güvenli hale geldiğini söyledi. 
Fed'in Wall Street bankalarının kültürünün, risk yönetiminin iyileşmesi için baskı yaptığını ve yöneticilerin değişim ihtiyacı konusunda daha ciddiye aldıklarını belirten Dudley, ancak regülatörlerin tüm kötü şeylerin gerçekleşmesini engelleyemeyeceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)