E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı sektörü uçurur---

Faiz artırımı sektörü uçurur

Faiz artırımı sektörü uçurur
11 Ekim 2014 - 16:34 borsagundem.com

Bankacılık devlerinin başındaki isimler bir panelde buluşarak gündemi değerlendirdi.

Morgan Stanley, JP Morgan, Bank of Amerika'nın başındaki dev isimler ABD ekonomisinin iyi sinyaller verdiğini belirterek, faiz artırımlarının sektörü uçuracağını savundu.  

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün Washington'da düzenlediği 'Finansın Geleceği' başlıklı panele temmuz ayında gırtlak kanseri olduğunun ortaya çıkması finans dünyasında şok etkisi JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'ın yanı sıra IIF CEO'su Tim Adams, Morgan Stanley CEO'su James Gorman, Bank of America CEO'su Brian Moynihan ve Deutsche Bank Co-CEO'su Anshu Jain katıldı.

Panelistler, sektörün geleceği ile ilgili endişeler, küresel ekonomiye yönelik kaygılar ve siber güvenlik gibi konuları masaya yatırdı. 

Dimon, gelir eşitsizliği devam ediyor olsa da ABD ekonomisinde yükseliş seslerin gelemye başladığını kaydetti. 

Gorman ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırmasının ülke adına kötü olmadığını düşündüğünü belirterek "Faizlerin artması ekonominin büyüdüğüne işaret eden bir durum. Dolayısıyla bu bankacılık sektörü açısından da iyi bir gösterge olacak" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)