E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFacebook yatırımcılarının kafası karıştı---

Facebook yatırımcılarının kafası karıştı

Facebook yatırımcılarının kafası karıştı
29 Ekim 2021 - 13:17 borsagundem.com

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz gün şirketin ismini Meta olarak değiştirdiğini açıkladı. Bu sürpriz değişiklik Facebook yatırımcılarının kazara aynı isimdeki Kanadalı bir bilim teknolojileri şirketine yönelmesine neden oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook Perşembe günü şirketin kurumsal ismini Meta olarak değiştirdiğini açıkladı. Söz konusu haber dev teknoloji için büyük bir değişiklik olmasıyla birlikte bu isim değişikliği aynı zamanda Kanadalı bir şirket için de iyi haber oldu.

Kanada’nın Yeni İskoçya şehrinde merkezi bulunan malzeme bilimi şirketi Meta’nın hisseleri Facebook’un isim değişikliği sayesinde yatırımcıların kafa karışıklığından yararlandı. Nanokompozit ve diğer gelişmiş mühendislik malzemeleri üreten şirketin hisseleri ABD borsalarında kapanış sonrasında %30 oranında değer kazandı. Şirketin hisseleri genişletilmiş seansta düşüşe geçmeden önce %18 yükseldi. Meta hisseleri Facebook’un isim değişikliği sonrasında normal seansı %5’lik yükselişle kapattı.

Söz konusu Kanada merkezli şirketin Facebook’la hiçbir organik ilişkisini olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Kafa karışıklığı söz konusu ticarette bir faktör oynamış olsa da MarketWatch’un haberine göre bu karmaşa hisselerdeki sert yükselişin tek sebebi olmayabilir. Zira Meta Materials hisseleri son zamanlarda bireysel yatırımcıların yöneldiği spekülatif hisseler arasında kısa bir süre ilgi görerek popülerlik kazanmıştı.

Buna karşın Kanada menşeili şirketin hisselerinin yükselişi Reddit üyelerini bile şaşkına çevirdi. Bir Reddit üyesi Perşembe günü geç saatlerde şirketin hisselerini konu alan başlık olan r/MMAT’de, “Bu fiyat hareketi gerçek mi yok MMAT (Meta Materials) satın alanlar gerçekten Facebook hisselerini ucuza aldıklarını mı düşünüyor. Fiyat hareketinin gerçek olmasını çok istiyorum. Ancak bunu daha önce insanların yanlış hisseleri satın aldığı Zoom hissesinde görmüştük” açıklamasına yer veriyor.

Meta Materials'ın Kurucusu ve CEO'su George Palikaras, günün erken saatlerinde Facebook'un isim değişikliği fırsatını değerlendirerek Facebook’a “Meta evrenine hoş geldin” ifadeleriyle bir karşılama mesajı yayınladı.

Piyasa değeri yaklaşık 1,2 milyar dolar olan Meta Materials'ın Facebook ile uzaktan da olsa ilişkisi bulunuyor. Perşembe günü yaptığı açıklamada şirket, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin geleceğini tartışmak için çevrimiçi bir panel düzenleyeceğini ve Facebook'un Reality Labs biriminin katılımcı olarak listelendiğini duyurmuştu.

Meta (Facebook’un yeni adı), 1 Aralık’tan itibaren şirketin borsalardaki yeni sembolü olan MVRS adı altında işlem görmeye başlayacaktır. META sembolü ise Roundhill Ball Metaverse borsa yatırım fonu tarafından kullanılıyor. Facebook Meta ismini kullanan ABD borsalarındaki dördüncü büyük şirket olacak.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında kafa karışıklığı nedeniyle yükselen ilk hisse Meta Materials’a ait değil. Video konferans şirketi Zoom Video Communications’ın hisseleri daha önceki yıllarda birçok kez düşük sermayeli teknoloji şirketi Zoom Technologies ile karıştırılmıştı.

Zuckerberg, Facebook'un yeni adını açıkladı

 

Facebook algoritmaları ifşa ediliyor

 

ESG yatırımcıları enerji hisselerinin yükselişiyle sınanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)