E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFacebook çalışanları ofise dönmeyecek---

Facebook çalışanları ofise dönmeyecek

Facebook çalışanları ofise dönmeyecek
13 Haziran 2021 - 11:09 borsagundem.com

Facebook ofislerinin Ekim ayında tam kapasiteyle açılması bekleniyor. Şirket yöneticileri, çalışanlarına "görevlerini uzaktan yapılabilen herkes uzaktan çalışma talep edebilir" dedi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook, Kovid salgını bittikten sonra da ofis dışından çalışabilecek tüm çalışanlarına izin verecek. Şirket yöneticileri, çalışanlarına "görevlerini uzaktan yapılabilen herkes uzaktan çalışma talep edebilir" dedi.

Rakip büyük teknoloji firmaları Apple ve Google ise, yakın zamanda pandemi çalışma koşullarını tersine çevirerek personelin önümüzdeki aylarda ofise dönmelerini talep etti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, çalışanlarına 2022'nin yarısına kadar uzaktan çalışmayı planladığını bildirdi.

Daha önce şirketin 60.000 çalışanının yarısının on yıl içinde evden çalışabileceğini söylemişti.

Facebook ofislerinin Ekim ayında tam kapasiteyle açılması bekleniyor, ancak uzaktan çalışma izni olmayan çalışanların en az yarısının ofise gelmesi gerekiyor.

Wall Street Journal tarafından alıntılanan bilgiye göre bir Facebook yöneticisi, şu anda kaç çalışanın evden çalışma iznine sahip olduğunu söylemeyi reddetmiş, ancak şirketin taleplerin yaklaşık %90'ını onayladığını söylemiştir.

Şirket BBC'ye yaptığı açıklamada, yeni uzaktan çalışma politikalarının yalnızca Facebook çalışanları için geçerli olduğunu ve içerik denetleme ve diğer görevleri yerine getirmek için yaygın olarak kullanılan taşeronlar için geçerli olmadığını söyledi.

Kasım 2020'de içerik moderatörleri, Facebook’u onları tekrar ofise girmeye zorlamakla suçladı.

O sırada şirket, 15.000 küresel içerik inceleme uzmanının çoğunun uzaktan çalıştığını ve pandemi süresince bunu yapabileceklerini söyledi.

Bay Zuckerberg, personele ayrı bir notta kendi uzaktan çalışma deneyimini anlattı.

Ofis dışında olmanın kendisini "iş yerinde daha mutlu ve daha üretken" yaptığını, "uzun vadeli düşünmek için daha fazla alan" sağladığını ve "ailemle daha fazla zaman geçirmesini" sağladığını da sözlerine ekledi.

Bay Zuckerberg, zamanının bir kısmını Hawaii'deki özel mülkünde geçiriyor.

Diğer teknoloji devleri de ofise dönüş için gelecek planlarını belirlediler.

Perşembe günü Amazon, çalışanlarına, belirli günlere liderlik ekipleri tarafından karar verilecek şekilde, haftada en az üç gün ofiste çalışmalarının beklendiğini söyledi.

Birleşik Krallık, ABD ve birkaç başka ülkedeki çalışanların Eylül ayı başlarında ofise dönüşlerine başlaması bekleniyor.

Apple patronu Tim Cook, geçen hafta tüm personele yönelik bir notta, çalışanların Eylül ayına kadar haftada en az üç gün ofiste olması gerektiğini ve çalışanların ne zaman uzaktan çalışabileceğini Çarşamba ve Cuma günleri olarak belirtti.

Ancak bu plan, Apple'ın politikasının "bazı meslektaşlarımızı zaten istifaya zorladığını" söyleyen bazı çalışanlar arasında tartışmalı olduğunu kanıtladı.

CEO Sundar Pichai, Mayıs ayında "Google çalışanlarına" gönderdiği bir mesajda, şirketin çoğu personelin "ofiste yaklaşık üç gün ve en iyi çalıştıkları yerde iki gün geçireceği" hibrit bir çalışma haftasına geçeceğini yazdı.

Yazdığı değişiklikler, sonunda çalışanların çoğunluğunun haftada birkaç gün ofiste olmasına ve yaklaşık beşte birinin tam zamanlı olarak uzaktan çalışması sonucunu doğuracak.

Bitcoin beklenen yazılım güncellemesini yaptı

 

ABD başkanlarına yazılan sultan mektupları nerede?

 

Kısa çalışma emekliliği nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YILMAZ13 Haziran 2021 17:48

    Uzaktan calısma ya da hibrit çalışma ozğurluk mü yoksa ozel hayatin sonumu. Calisanlarin patronlarin hak ve sorumluluklari net degil. Ayrica devletler in bu konudaki duzenlemesi olacak mi. Kapitalist sistem neye digru evriliyor. Cok bilinmeyenli bir denklem

  • Aqua13 Haziran 2021 11:49

    Mutlaka böyle bir planlama ile çalışanlarına kulak vereceklerini yazmıştım , diğer büyük uluslararası adı bilinen şirketler de aynı yöntemi çalışanları için uygulayacaklardır. Darısı bizim çalışanların başına.

  • Princess 13 Haziran 2021 11:28

    Pandemi uzaktan çalışma yönteminin yaygınlaşmasını birkaç kat hızlandırdı, bundan sonrada bu şekilde çalışma devam eder uygun sektörlerde. Facebook da mecburen zamana uymuş, google ve amazon gibi değerleri de gelir arkadan hemen.