E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber'den kriz kehaneti---

Faber'den kriz kehaneti

Faber'den kriz kehaneti
09 Mayıs 2014 - 06:42 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Marc Faber, yakın zamanda 2008 yılından daha kötü bir krizin yaşanabileceğinden korktuğunu söyledi

Yaptığı yatırım tavsiyeleriyle piyasalarda yakından takip edilen Marc Faber, 2008’de yaşanan ekonomik krizin yakın zamanda patlak vermesini beklediği krizin yanında hafif kalabileceğine dikkat çekti.

'DAHA BÜYÜK BİR KRİZDEN KORKUYORUM'

CNBC’ye konuşan Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı, yılın ikinci yarısında yeni bir krizin geleceğinden korktuğunu söyledi. The Gloom, Boom & Doom Report adlı bloğuyla bilinen Faber, gelişmiş ekonomilerde kurumsal, kamusal ve bireysel kredilerin 2007’deki seviyeden yüzde 30 daha fazla olduğunu belirterek, “Ben ekonomide bir iyileşme görmüyorum. ABD ekonomisinde bir yavaşlama yaşıyoruz” dedi.

YATIRIMCILAR PARA KAYBEDECEK

Faber, gelişmiş ülke borsalarının olduğundan daha değerli hale geldiğini, hükümet tahvillerinin borçlanma maliyetlerinin arttığını ve getirilerinin düştüğüne de dikkat çekti. Doktor Kıyamet, “Fed’in doların değerini düşüren hareketleri yüzünden, yatırımcılar uzun vadede para kazanamayacak ve ellerindekini de kaybedecek” diye devam etti. Ünlü yatırımcı, Ukrayna’daki krizin de piyasaların seyrini belirleyecek önemli sıkıntılardan biri olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • garanti , değil borsalar09 Mayıs 2014 09:15

    dikkat ediyorum borsada her küçük yükselişte genelde hisseleri çıkmaktalar ve bir hisse ile borsayı tutabiliyorlar ki o da kar gerilemesine uğradığından genel bir borsalar düşüşünde gördüğü en düşüğün altına gelebilir de.

  • borsalar yüksekken!!!!09 Mayıs 2014 08:05

    3 ay içinde asya,rusya,avrupayı ,çinle birlikte içine alan bir kredi ve borsa çöküşü olabilir diye söylüyor olmalı önceden görmek öenmli.

  • yılmaz09 Mayıs 2014 07:33

    ne yapalım faber ?buna da diyelim kader..bizi yine teğet geçer..