E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber, Türkiye'de hisse almaya hazırlanıyor---

Faber, Türkiye'de hisse almaya hazırlanıyor

Faber, Türkiye'de hisse almaya hazırlanıyor
07 Nisan 2021 - 12:01 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Marc Faber, yatırımlar için Türkiye'nin cazip olduğunu belirterek, "Türkiye'de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum." dedi.

The Gloom, Boom & Doom Report'un yayıncısı ve editörü, İsviçreli yatırımcı Faber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı ekonomilerinde hükümetlerin salgın konusunda üretimi durduran tedbirleri nedeniyle işletmelerin yüzde 30'unun bir daha açılmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcılar için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yatırım fırsatları bulunduğunu aktaran Faber, "Türk varlıkları, değerinin altında. Türkiye (yatırımlar için) görece cazip. Türkiye'de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Faber, her şeyden önce Batı dünyasının Türk şirketlerinin çok iyi yönetildiğini anlamadığını, Türk şirketlerinin Orta Asya ile iş yapabildiğini aktararak, "Eğer Orta Asya'ya açılmayı istiyorsanız Türk şirketleri çok iyi bir araç." ifadesini kullandı.
Çin'in ABD ile yaşadığı gerilime rağmen hisse senedi piyasasının iyi bir performans sergilediğini ifade eden Faber, önümüzdeki dönemde Çin hisse senedi piyasasında düzeltme görülebileceğini söyledi.

"Gelişen piyasalar, değerinin altında hisseleri içeren bir hazine koleksiyonu gibi"

Irak ve Özbekistan'ın gelişen hisse senedi piyasaları açısından fırsatlar sunduğunu aktaran Faber, "Özbekistan'da yatırımları olan bir şirketin yönetim kurulundayım. Orada yatırımlar yaptık. 3 ay içerisinde yüzde 20'nin üzerinde artış gözlemledik." diye konuştu.

Faber, gelişen piyasaların, "değerinin altında hisseler içeren bir hazine koleksiyonu gibi" olduğunu söyledi.

Yeni dünya düzeninde Türkiye'nin yeri

Ünlü yatırımcı Faber, dünyada salgın sonrasında güç dengesinin değiştiğini, ilerleyen dönemde ABD'nin, güç kaybedeceğini, bu nedenle Rusya ve Çin ile jeopolitik gerilimleri artırabileceğini kaydetti.

Faber, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bahsederken, "Bazı insanların onu sevdiğini, bazı insanların da sevmediğini söyleyebiliriz. Fakat o bir lider. Esasen Amerika'ya ve AB'ye karşı çıkma cesaretine sahip. Bunu kabul etmemiz gerekiyor." dedi.
İngiltere ve Türkiye'nin AB dışında kalmaya devam etmesi gerektiğini savunan Faber, şöyle devam etti:

"Bence Avrupa'daki her ülke Türkiye ya da İngiltere gibi olmayı, birlikte olmamayı diler. Avrupa'da çoğu insan AB'den nefret ediyor. Fakat politikacılar AB'yi seviyor. Çünkü çok fazla para kazanıyorlar. Oradan komisyon alınıyor, buradan komisyon alınıyor. Avuçlarına para akıyor. Fakat sıradan insanların en son istediği şey birlikte üye olarak kalmak. Türkiye, AB'ye hiçbir zaman üye olmamalı. Asla..."

Faber, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin Arap dünyası, Çin, Rusya ve Hindistan ile iyi ilişkilere sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı.

"Bence kemer sıkma yeniden gündeme gelecek"

Marc Faber, gelişen ekonomilerin, salgında derin darbe alan ekonomilerini yenide ayağa kaldırmak için para musluklarını açma yoluna gittiğini belirterek, "Bence kemer sıkma yeniden gündeme gelecek. İsteyerek değil, kazara gelecek. Her ülkede para basmak, servet yanılmasına yol açar. Bir süre devam eder ama sonuçları çok kötü olur." şeklinde konuştu.
Yatırımcıların yatırımlarını çeşitlendirmesinin faydalı olacağını ifade eden Faber, "Temkinli bir şekilde yatırım çeşitlendirmesi yapmak gerekiyor; farklı para birimlerinde, farklı ülkelerde, farklı hisse senetlerinde çeşitlendirmek gibi... Emlak, nakitte çeşitlendirme gibi... Bu çeşitlendirme, değerli metalleri ve son dönemde insanların önerdikleri gibi kripto para birimlerini içerebilir." dedi.

Kripto paraların geleceği

Yatırım uzmanı Faber, kripto paralara değinirken, "Bitcoin ve kripto para birimleri konusunda bana yazan iki uzmanım var. Onlar bana 'kaybetmeyi göze aldığınız kadarını kripto para birimlerine yatırın' dedi." ifadesini kullandı.

Bazı hükümetlerin önümüzdeki dönemde kripto para birimlerini vergilendirmeye çalışacağını ifade eden Faber, "Tabii ki vergilendirecekler. Başarılı olan ne varsa vergilendirilir. Bu hükümetlerin demir kanunudur. Başarısız olan ne varsa da genellikle sübvanse edilir." dedi.

Faber: Siz risk almazsanız risk sizi alır

 

Marc Faber'den Bitcoin açıklaması

 

Marc Faber Türk hisselerini önerdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş07 Nisan 2021 20:10

    İzmir Demir Çelik al kurtar bizi bu te.fecinin elinden

  • Ali07 Nisan 2021 17:39

    Bu kararlılığın dolara 10 lira yolculuğu başlattı, bravo! Döviz lobisi yatıp kalkıp sana dua ediyor. Ekonomiden zerre kadar anladığınız yok, her konuştuğunda dolar senden güç alıyor.

  • vatandaş07 Nisan 2021 16:08

    doların düşmsini isteyen biri kazanın altına durmadan her gün her dk odun atmaz..bıktık be

  • muhsin tuti07 Nisan 2021 15:50

    GEAL VATANDAŞ GEAL,,BATAN GEMİNİN MALLARI BUNLARRRRR,,SAKIN TRENİ KAÇIRMA,BİR DAHA BULAMASSIN.

  • Okie Dokie07 Nisan 2021 15:45

    Faber boşver BİST'i gel İsrail borsasına yatırım yap. Hem yerli hem de milli. Burada bir işe yaramıyor. Sonra paranı ham yaparlar. Aksi takdirde Faber Castell kalemleri kırar ve seni protesto ederiz haaaa. Ona göre.

  • Bokio kokio08 Nisan 2021 06:56

    Bu arada kanal ıstanbul yapılacak sanan parası olanlar borsada varlık fonu şirketi ve o bölgeden arsa aliuor ...kanal istanbul yapilacsk olsaydı emlak gyo yu bu fiyatlaraalabilurmiydiniz ,,,yabancılar birakurmiydi ,,emlak gyo yu izleyin aylardır kanal ıstanbul yapılmayacak diyor ,,,borsafiyatlamadiyla ,,finans parası olan herkes bunu konuşuyor ,,kanal ıstanbul sitaset gündemini değiştirmek ,,emlak gyo mesajı veriyo ,,halk ac bitkin karamsar umutsuz ve covidli ,,akp parti rejimi eylülde seçimle gidecek fiber abide o zsman gelecek 

  • Cuma geceleri07 Nisan 2021 15:32

    "Dövizdeki dalgalanma ekonomik temelli değil." demiş sayın Cumhurbaşkanı.. Ben de öyle düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Ercan07 Nisan 2021 15:03

    Faber bizimle eğleniyor. Yatırımcı ülkeden çıkıyor. Güvenin olmadığı yere kimse gitmez.

  • 😂😂07 Nisan 2021 14:57

    Geçen dedi zaten tkuru avod tilman sasa kent bryat qnb kontrol naten küteleyen iteleen vs vs lerden alicem

  • Mg07 Nisan 2021 13:59

    Gelgelci tefeciden kork ky

  • Mikemmel ekonomi07 Nisan 2021 13:38

    Madem herşey mikemmel yabancı fellik fellik neden kaçıyor yoksa bunudamı ateistler açıklasın

  • acacu07 Nisan 2021 13:10

    Sayın Faber elimde çok temiz Tüpraş hissesi var. Sırf ayağınız alışsın diye 110 dan veririm düşünürseniz.