E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber: Siz risk almazsanız risk sizi alır---

Faber: Siz risk almazsanız risk sizi alır

Faber: Siz risk almazsanız risk sizi alır
01 Temmuz 2019 - 11:05 borsagundem.com

Marc Faber: Finansal kariyerim boyunca, tanıdığım insanların risk almadıkları için yıkıldıklarına şahit oldum. Siz risk almazsanız risk sizi alır

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Kariyerimin başlarında, teknik analiz problemlerinden birinin grafiklerin yorumlanması olduğunu anlamıştım. Yine de hisse senedi, tahvil  ve emtia fiyatlarının aniden bir yöne doğru hareket edeceğini ve yatırımcıların bu hareketlerin neden olduğu konusunda kafa yormaları gerektiğini gözlemledim. Genelde fiyatlar bildiklerimizin ötesinde ve özellikle de analistlerin öngörülerinin önüne geçiyor.

Bu nedenle, yatırımcıların kısa ve uzun vadeli grafiklerden yararlanabileceklerine inanıyorum. Özellikle, yatırımcılar bazı kopma noktalarına dikkat etmelidir. Ki bu kopma hareketleri yatırımcı beklentilerinin aksi yönüne gerçekleşebilir.

Buna dikkat çekmemin nedeni, bazı durumlarda daha belirgin olmalarıdır çünkü hem temel hem de teknik faktörlerin bir araya gelmesi, kopma hareketini doğrular.

Son zamanlarda, önemini henüz tam olarak bilemediğimiz bazı kopma hareketleri yaşadık. İlki, Nisan ayının başında, Bitcoin  yükselişiyle kripto para piyasasında gerçekleşti. İkinci önemli kopma hareketi altın piyasasında gerçekleşti. Daha önemlisi, kendimize Bitcoin'deki ani ve büyük hareketlenmenin ne anlama gelebileceğini sormamız gerekiyor.

Şu anki piyasa bağlamında, ünlü fon yöneticisi Larry Hite'nin sözlerini hatırlamak isterim, ”Finansal kariyerim boyunca, tanıığım insanların risk almadıkları için yıkıldıklarına şahit oldum. Siz risk almazsanız risk sizi alır."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd01 Temmuz 2019 21:37

    ilginç kelimeler-riski kontrol edebileceğini düşünüyorsan risk alırsın demek istemiş herhal.

  • Efe01 Temmuz 2019 11:32

    ARKADI OLAN RİSK ALIR BİZ NEYLE RISK ALALIM BU AMERİKALRINDA AKILLARI FAZLAMI GITMI DANGALAKMI HERKESİN SENİN KADAR SERVETI OLSA BİRKISMINI RİSK ALIR GEREKSİZ BIR FİKİR