E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaber: ABD borsasından çıkın---

Faber: ABD borsasından çıkın

Faber: ABD borsasından çıkın
14 Mart 2014 - 07:11 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Marc Faber, ABD borsalarında sert düşüşlerin yaşanabileceğini açıkladı

"Doktor Kıyamet" lakaplı yatırımcı Marc Faber, ABD hisse piyasalarına yönelik karamsar bir öngörüde bulundu. CNBC'de "Squawk on the Street" programına katılan Faber, ABD'deki boğa piyasasının bir düzeltme görmeden yükselmeye devam etmesi halinde en sonunda yüzde 30 ile 40 düşüş görebileceğini söyledi. Faber, "Hiç düzeltme görmeden yükselen boğa piyasaları en sonunda bir düzeltmeden fazlasını görürler" dedi.

'DİĞER ARAÇLARA YÖNELİN'

Yatırımcıya ABD hisse piyasasından çıkmalarını tavsiye eden Faber, yatırımcılaarın nakit veya ABD tahvilleri gibi daha az para kaybettirecek araçlara yönelebileceğini söyledi. Son altı aydır ABD borsalarıda aşırı bir coşku olduğunu ifade eden Faber, "Bence şu an ABD hissesi almak için iyi bir zaman değil. Şu an piyasaya girme değil piyasadan çıkma zamanıdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartaly32314 Mart 2014 10:57

    3 ayrı hata yaptılar.......

  • m.deniz14 Mart 2014 10:10

    sayın ekonomist çok dogru bir tespit işte bütün meselede o günler geldiginde nakitte değilde yükselen hisselerde olmak

  • borsalar bir hercümerç görec...14 Mart 2014 09:37

    sen dip görmemişin birader,mart seçimi eğer sürpriz sonuçlanırsa 45.000 endekste bulursun kendini hisseleri sat nakite geç bekle benim görüşüm bu.daha çok fırsat olacak daha abd borsalarının çöküşünü göreceğiz nisan mayıs gibi.borsadan kaç tl de beklemeli.

  • Ekonomist14 Mart 2014 08:23

    Bir çok ülkede borsalar zirvede türkiyede ise dipte. yakında zirve borsalarda çıkanlar dip borsalar girerler. bu hep böyle olmuştur. zaten bir çok ülkede syasi olaylarla buna zeminde hazırlarlar. kendilerine dip pazarlar bulmak için.