E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizF-35 teslimatına ilişkin açıklamalar endekse yön verecek---

F-35 teslimatına ilişkin açıklamalar endekse yön verecek

F-35 teslimatına ilişkin açıklamalar endekse yön verecek
04 Nisan 2019 - 09:15 borsagundem.com

Bu sabah küresel piyasalarda yataya yakın bir seyir etkili olurken ABD ile F35'lerin teslimatına ilişkin açıklamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olacaktır.

"Dün yurt içinde enflasyon verisi açıklanırken TL varlıklar üzerinde önemli bir etkisi olmadı. ABD - Türkiye ilişkilerine dair haber akışları ve seçim sonuçlarına ilişkin gelişmeler TL varlıklardaki fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor.

ABD - Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine yönelik iyimser açıklamalar risk iştahını desteklerken bu konudaki haber akışları piyasaların gündeminde yer almaya devam edecek. Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:30 ECB Toplantı Tutanakları Önem: Orta 15:30

ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Orta

BIST-100 Güne başlangıç

Ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu açıklamalar risk iştahını desteklerken yurt dışı hisse piyasalarında olumlu hava BIST-100 Endeksi üzerinde de etkili oldu. Yurt dışındaki olumlu görünümün katkısıyla yukarı yönlü bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günü %0,97'lik bir yükselişle tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim olsa da kâr satışlarının etkili olduğu görülmekte. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,61 - 5,62 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,64'lü seviyelerden işlem görmekte.

Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. BIST-100 Strateji ABD - Türkiye ilişkilerine dair endişeler ve seçim ile ilgili haber akışları TL varlıklarda dalgalı bir seyre neden olsa da dün BIST-100 Endeksi yurt dışından aldığı destekle yükseliş kaydetti. Bu sabah küresel piyasalarda yataya yakın bir seyir etkili olurken ABD ile F35'lerin teslimatına ilişkin açıklamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olacaktır.

Endeksin 94.500 üzerinde tutunması durumunda yükselişlerde 200 günlük basit hareketli ortalamaya denk gelen 95.900 seviyesi ilk güçlü direnç konumundadır. Endekste satış baskısının artırabilecek olası gelişmelerde 92.300 ve 90.500 seviyesi önemli destek noktaları olarak izlenebilir. 90.500 altında endeksteki teknik görünüm daha da zayıflayacağını ve endekste satış baskısının artış kaydedeceğini değerlendiriyoruz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önce04 Nisan 2019 12:10

    önce son teknolojı f-35 leri yok edebilecek füze sistemi.. sonra ucak nasıl olsa f-35 e yakın bulunur, rus malı kalıyelı ucaklar var, mecbur kalırsak öyle.. BU NATO NEREDE ?? NEREDE BU NATO... PKK-YPG-SURİYE DE TEK BAŞIMIZAYIZ. NEREDE BU NATO İTTİFAKI ? YARIN Bİ GÜN abd BİSE Bİ HALT ETSE, ÖNCE İNGİLTERE+FRANSA YANLARINDA TEPEMIZE BINERLER, BAZI ARAP ULKELERİDE ANINDA MISIR+SUDİARABİSTAN YANLARINDA MADDİ OLARAK BELİRİR... NATO MATO KABUL EDECEKSE BİZLERİ OLDUGUMUZ GİBİ KABUL ETSIN. HANGİ NATO ULKESİ TERORLE YILLARDIR MUCADELE EDİYO SINIR DİBİNDE, ULKE İÇİNDE ? HANGİSİ ATEŞ HATTININ DİBİNDE VARLIK MUCADELESİ VERİYOR? NATO BİZİ ALIYORSA GELSIN, ANLAMIYORSA ANLAYACAK İŞİ  NE