E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu---

EYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu

EYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu
26 Mayıs 2019 - 21:36 borsagundem.com

Emeklilikte yaşa takılanlardan Yenikapı'da bir araya geldi. EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, kazanılmış olan hakkı korumanın hukuk devletinin gereği olduğunu söyledi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen emeklilikte yaşa takılanlar, EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin etkinliği kapsamında Yenikapı miting alanında buluştu. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, çeşitli pankartlar da taşıdı.

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, kazanılmış olan hakkı korumak ve sahibine teslim etmenin hukuk devletinin gereği olduğunu belirtti.

Kazanılmış hakkın tartışılmaması gerektiğini ifade eden Özüpak, ”Biz yıllarca çalışarak, prim ödeyerek emekliliği hak ettik. Hak ettiğimizi yaş gerekçesiyle vermiyorlar.” diye konuştu.

Hiçbir bütçe hesabının, sosyal güvenlik haklarının geriye götürülmesinin gerekçesi olamayacağını ifade eden Özüpak, şöyle konuştu: ”Biz adaletli bir şekilde hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz. Karşılığını ödediğimiz emeklilik hakkımızı istiyoruz.”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar da programda bir konuşma yaptı. Etkinliğe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, eski DİSK Başkanı Kani Beko ile bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri de katıldı. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek eyt li27 Mayıs 2019 08:10

    Şunu çok iyi bilin ki,dünyanın hiçbir yerinde 45 yaşında 50 yaşında emekli olan yok olamazda ama bunu istanbul seçimi arefesinde CHP’nin organize ettiği bu tür eylemlerin tek amacı ak partiyi zayıflatmaktır şurada iyi birisin ki yarın seçimler bittiğinde eyt liler chp lilerin umurunda değil seçimlerden önce ankarada suya indirim vadedenler seçimlerden sonra izmirde suya zam yaptı gözünüzü açın artık

  • EYT li27 Mayıs 2019 04:02

    Anlamadığım şu Arkadaşlar Cumhurbaşkanı geçenlerde türkiyenin 82 milyon değil 182 milyona bakacak gücü var demişti konuşmasında Abes olan durum bu Malesef EYT lilere mi bakamayacak yaş 47 olmuş varsa iş çalışalım belli bi yaştan sonrada kimse iş vermez memur değiliz amir değiliz ki çalışalım asıl çalışmayı emekçiler çalışıyor esnaf çalışıyor asgari ücretli çalışıyor çalışmanın karşılığınıda alamıyor Malesef EYT liler sonuna kadar haklı kardeşim

  • akif27 Mayıs 2019 00:26

       Emekliliği analarının ak sütü  gibi haketmiş olan bu insanlar için -var olan imkanlar dahilinde- en kısa zamanda yasa çıkarılmalıdır...Bu konu, 1999 yılında çıkarılan yasa sonrasında oluştu... Şu partinin veya bu partinin özel meselesi değildir. Bu ülkede ihtiyaç duyulan şey empati...

  • Nedim27 Mayıs 2019 00:17

    Emekli olsan ssk dan yine çalışmak zorundasın. 2003 den sonra emekli ücret sıkalası çok düştü. Asgari ücretin yarısı maaş veriliyor. Şuan ssklı için işveren 1100 lira ödeme yaparken yeni emekli bu rakamın altında maaş alıyor. Haksızlık burada.

  • Uğur27 Mayıs 2019 00:12

    Suriyelilere para var size yok. Emekli olsanız emekli maaşı 1000 lira hergün simit ye bir ay dolmadan biter. Yazık halkıma güzel insanlara

  • Misafir 27 Mayıs 2019 00:03

    Haydi mansura , yada ekreme

  • HALİL TÜRK26 Mayıs 2019 23:28

    çalışmadan genç yaşta emekli ol 90-100 yaşına kadar beleş maaş al bu ülke çöksün.o zaman git avrupada yaşa 72 yaşında emekli ol.genç yaşta emekli olun gidin kahve köşelerinde okey oynayın bizlerde eşşek gibi çalışıp sizlere bakalım.bölye bir hayat varmı .bu ülke sizler gibi tembellerin yüzünden nerede ise batacak.gidin chp nin kapısını çalın sizlerde.

  • Borsakkk27 Mayıs 2019 00:07

    Devlet bile 35 yaş üzerine iş vermiyor önce iş imkanı sağla kimse emekli olmak istemez. Dışardan martaval okumak kolay işsiz kal aile geçirde gör bakalim

  • Itri26 Mayıs 2019 23:23

    Yakarsa mazlumlar yakar bu dunyayi

  • Objektif bakış26 Mayıs 2019 23:18

    Bence bu konu suistimal edilmeye başlandı, kimse 46 yaşında veya 50 yaşında emekli olmayı beklemesin, bu konu siyasete malzeme edilmeyecek kadar ciddidir, geçmişte genç yaşta emeklilikler de hataydı. kendilerini EYT olarak tanımlayanlar da bence bu konuyu oy malzemesi yapmamalı... emeklilikte yaşa takılma diye bir şey yoktur, kademeli geçiş vardır, çıkarılan bu yasa SGK nın geleceği ve sürdürülebilirliği için hayati önem taşımaktadır, SGK nın aktüeryal gerçeğinden habersiz insanlar bu konuyu malesef siyasi malzeme yapmaya çalışıyor... bu arada AKP ye hiçbir zaman oy vermedim, ancak bu konuda erdoğan la aynı görüşteyim, ha bir mağdur varsa o da yıllarca siyasilerin seçim kozu olmuş SSK yeni adıyla SGK dır.

  • Ali26 Mayıs 2019 23:07

    Zamanında ssk yı batıran hesap uzmanı müdürün kapısına gidin

  • Bozkurt26 Mayıs 2019 22:25

    Bu ülkede eyt diye birşey türettiler sanki verseler hemen emekli olacaklar 65 yaşına kadar çalışan 2. Emekliliğe yaklaşanlar var bu ülkede

  • secim26 Mayıs 2019 21:58

    Sen 46 yaşında emekli ol,Eyt lilere türemiş de ,az kaldi seçime...Bekle bizi istanbul ilk göz agrin

  • ahmet26 Mayıs 2019 21:52

    birileri tarafından kontrol edilen topluluk.secim sonrasında neden mahsur yavasın kapısına dayanmadınız.hani o verecekti haklarınızı.