E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEYT teklifi komisyonda: İşte detaylar---

EYT teklifi komisyonda: İşte detaylar

EYT teklifi komisyonda: İşte detaylar
02 Şubat 2023 - 12:27 borsagundem.com

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başladı. Teklifin salı günü genel kurulda olması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haramzadeler02 Şubat 2023 22:49

    milleti oyun ile yine soydunuz pirim gün sayısı ile .bakalım emekli ettikden sonra veerecek paranız varmı

  • www02 Şubat 2023 17:19

    TT videosunda 8.507 den 10.950 a yükselme vardı , rüyamda görsem inanırdım

  • Mucise Reis : )02 Şubat 2023 15:11

    Olay şuraya gelmiş görülüyor. komisyonda sıfır değişiklik ile bu durum geçecek. tasarı hazır olacak. muhalefetin 5,000 önerisi ve stajer vb önerileri kabul edilmeyecek. Son durum imza için Reise gidecek. ( Reis büyük bir süprsiz yaparak ek yapıp, bazı prüzleri 5. madde olarak ekleyebilir deniyor...) eğerki bir değişim olmaz ise böyle seçimlere girmeyi kabul etmiş olacaklar. Ama şu var, muhalefet ama istekli/isteksiz bazı maddeleri değiştirmeyi söyledi. taahit etti. Yani seçimlerde muhalefet başarılı olursa EYT büyün imkanları ile istekleri doğrultusunda çözümlenecek. Yetkililer , emeklilikte takılanları dikkate almak zorunda. Alamıyorlarsa görev ve yetkilerini bırakıp, yerlerine yenileri seçimde geçecek gibi. komisyon daha uzar 4 madde yi çözememiş durumdalar. kulak misafisi oluyorum ister istemez :D twetter da organizasyon peşinde EYT liler. Milletin karşısında bir güç ben görmedim, şahit olmadım.... Millet kazanacak orası kesin...

  • Çakır 02 Şubat 2023 15:07

    Bu iş bugün yarın biter

  • Mucise Reis ;)02 Şubat 2023 12:41

    youtube de canlı yayın varmış. "Büyük Gün Bugün Federasyon Komisyonda Dakika Dakika Canlı Yayın" yazarsanız izleyebilirsiniz. EYT federasyonu tv si sanırım. merak edenlere. Bizde merak edenler var izliyormuş şuan ... borsagündem yayınla reklam değili hak bu.

  • Mucise Reis : )02 Şubat 2023 12:40

    EYT kanun  teklif yönergesi tartışılmış. Bir madde değişimi olmasına karşılar....Fakat muhalefet bütük eksikler için düzeltme, iyileştirme , stajer, kısmi emeklılık, prim barajı gibi kaldırma taleplerini sunuyorlar. Komisyon tartışmalı geçiyor. Bu tartışma uzlaşma olmayacak demektır. EYT aynen geçecek gibi duruyor kanun. Muhalefet ise umut ışığı yakmış, seçimler sonrası ek düzenlemeler yapacağını netleştirmiş oldu. Beklentiniz nedir bilmiyorum ama şuan bir beklentiye girmeyin. Seçimden sonra ek maddeler devreye girebilir. Benden demesi. Sağlam bilgidir... umarız seçimden önce komisyonda uzlaşırlar ama tartışmalar uzlaşmama olarak ortaya çıkıyor. umarız bu saat sonrası düzeltme gerçekleşir. Tartışma nedne oluşur ? uzlaşamamada oluşur... uzlaşı olsa tartışma olmazdı