E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEylemleri işe yaradı---

Eylemleri işe yaradı

Eylemleri işe yaradı
14 Kasım 2013 - 06:49 borsagundem.com

Wall Street eylemcileri ABD’de 15 milyon dolarlık borcu işgal etti

2011 yılında başlayan protestolar sonrasında Occupy’s Strike Debt grubu tarafından hayata geçirilen Rolling Jubilee, 15 Kasım 2012’de faaliyetlerine başladı. Proje kapsamında sadece 400 bin dolar harcanarak, bireylerin 14.73 milyon kişisel borçtan kurtulması sağlandı.

Beklenenden ucuza mal oldu
Star'ın haberine göre, Occupy’s Strike Debt grubu üyelerinden New York Üniversitesi Profesörü Andrew Ross “Biz oranın 20’de 1 olacağını düşündük. Yani başlangıçta 1 milyon dolarlık borç satın almak için 50 bin dolar öngördük” dedi. Ancak kendilerinin bu işlemi çok daha ucuza mal ettiklerini ifade eden Ross, Grup’un ‘ikincil borç pazarı’nın doğası gereği çok daha ucuza satın alma gerçekleştirdiğini söyledi. Grup organizatörlerinden Laura Hanna ise tıbbi borçların tüm kişisel iflasların yüzde 62’sinde katkısı olduğunu belirterek “Kimse hastalığı nedeniyle borçları yüzünden iflasa sürüklenmemelidir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)