E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriExpedia yaralarını sarıyor!---

Expedia yaralarını sarıyor!

Expedia yaralarını sarıyor!
18 Şubat 2022 - 08:00 borsagundem.com

Credit Suisse, online seyahat şirketi Expedia için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 231 $ hedef fiyat gösteriyor.

Expedia uçak bileti, konaklama, araç kiralama gibi hizmetler sunan platformlar ve internet siteleri işleten bir online seyahat şirketidir. Expedia Group, HomeAway'i 15 Aralık 2015'te satın aldı. 27 Mart 2019'da ise bu şirket yeni bir logo, büyük harf kullanımı ve telaffuz dahil olmak üzere VRBO olarak yeniden markalandı. VRBO; yıllık bir ücretin ev sahiplerinin apartmanlarını, yazlıklarını ya da dağ evlerini web sitesinde listelemelerine izin verdiği bir ev sahibi abonelik modeli ile başladı. Daha sonra Expedia Group'un bir parçası olarak, yıllık ücret ödemeden kiralama başına ücret seçeneğini de uygulamaya koydu.

Expedia Group, Aralık 2020'de "dizüstü bilgisayarınızı yola çıkarma ve ev ofis görünümünüzü yükseltme" lanse eden bir web sitesi olan Work From Here adlı bir web sitesi başlatarak, her yerden çalışma trendinden yararlanmaya çalıştı, ancak bu sistem çoğunlukla otellerden çalışmaya yönelikti ve muhtemelen en çok tercih edilen seçenek değildi. Bu sebeple de VRBO şirketini otellere alternatif konaklama uygulaması olarak daha çok önemsemeye başladı. Geçen hafta Expedia'nın 4.çeyrek kazanç çağrısının ardından bir röportajında şirketin CEO’su Peter Kern,  diğer platformlardan farklı olarak şirketinin otelleri değiştirmeye çalışmadığını söyledi ancak "Mantıklı olan her yerde de VRBO’yu genişletmeye de devam etmek istiyoruz’’ dedi.

Credit Suisse ise Expedia (NASDAQ: EXPE) için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 231 $ hedef fiyat gösteriyor. Expedia 4. Çeyrekte 2,28 milyar $ hasılat ve 479 milyon $ FAVÖK ile 2,14 milyar $ hasılat ve 337 milyon $ FAVÖK yönünde olan beklentileri aştı. Şirket yönetimi 4. Çeyrekte Omikron varyantının negatif etkileri görülse de tüketicilerin daha dirençli olduğunu ve seyahat etmeye devam ettiklerini, ayrıca her yeni varyantın bir öncekinden daha kısa sürmesinin 2022’ye dair beklentilerini arttırdığını belirtti. Şirket son dönemde pazarlama, teknoloji, veri mühendisliği çalışmalarını merkezileştirerek farklı markalar altında yürüttüğü faaliyetlerini birleştirdi ve daha platform odaklı bir işletme modeline geçiş yaptı. CS, şirketin bu yeni yapıda ortaya koyduğu, tüm markaları için ortak yürütülen müşteri sadakati programının şirkete hasılat ve karlılık anlamında katkıda bulunacağını vurguluyor. Şirketin pazarlama alanındaki gücü dolayısıyla artan kullanıcı deneyiminin faaliyet marjlarına olan olumlu etkisi ve konaklama alanındaki rezervasyonların güçlü devam ediyor olması nedeniyle CS endeks üstü getiri tavsiyesini yineliyor.

Genel olarak;  hisse senedi, 18 tane ‘’Alım’’ ve 6 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 7 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi bulunmuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 214 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 179.83 $ -100 günlük ortalaması ise 174.60 $. Şirket ilk çeyrek bilançosunu 4 Mayıs’ta açıklayacak.

Peki Expedia (NASDAQ: EXPE) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 500 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Electronic Arts yeni satın alımlarıyla dikkat çekiyor!

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!

General Electric güçlü bilanço serisini devam ettirebilecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)