E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEvlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye siyah çelenk---

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye siyah çelenk

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP'ye siyah çelenk
05 Mayıs 2022 - 16:28 borsagundem.com

Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, Ankara'da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. Partililerin çelengi reddetmesi sonrasında arbede yaşandı.

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını öne süren Celil Begdaş, Süleyman Aydın ve Nihat Aydın, Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde 976 gündür 'evlat nöbeti' tutan aileleri temsilen Ankara'da HDP Genel Merkezi önünde protesto yaptı.

Bu sırada dışarıya çıkan HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran ve partililer, tepki gösterdi. Partililer, siyah çelengi alıp, atmak isteyince polis ile HDP'liler arasında arbede çıktı. Bu sırada aileler, "Evlatlarımızı geri verin" sloganı attı.

Gerginlik sona erdikten sonra aileler adına Celil Begdaş, "Benim oğlum 15 yaşında hastaydı. 9 yaşındaki, 8 yaşındaki çocuğun dağda ne işi var? Peki bizim evlatlarımız nerede? Benim ne gündüzüm ne gecem ne bayramım var. HDP her zaman Kürtleri kandırdı. Ben burada Sayın Cumhurbaşkanıma, İçişleri Bakanıma teşekkür ederim. Bu HDP hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olamaz. Bizi bize bıraksınlar. Ben burada Türküm, Diyarbakır'da Kürtüm, Trabzon'da Lazım. Ben evladım gelene kadar bunun peşini bırakmam" dedi. Aileler, açıklama yaptıktan sonra HDP önünden ayrılırken, polisin önlemleri devam ediyor.

HDP'li Semra Güzel kayıplara karıştı

HDP'li Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı

AYM'den HDP'ye ek süre

Kapatma davasında esas hakkındaki görüş HDP'ye gönderildi

HDP'li Semra Güzel'in fezlekesi Meclis'te

HDP'li Güzel'in terörist Bora ile buluştuğu ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)