E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEvergrande yatırımcıları ödemelerini alamadı---

Evergrande yatırımcıları ödemelerini alamadı

Evergrande yatırımcıları ödemelerini alamadı
07 Aralık 2021 - 08:48 borsagundem.com

Borç krizi içindeki Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin tahvillerde sürenin dolmasına karşın ödemelerini yapamadığı belirtildi. Böylelikle şirket offshore borçlanmalarında ilk kez temerrüdün eşiğine geldi.

Zor durumdaki gayrimenkul şirketi China Evergrande Group’un bazı tahvil yatırımcıları bir ay süren yasal ödemesizlik döneminin sona ermesine saatler kala, vadesinde yapılmayan kupon ödemelerini henüz alamadıklarını belirtti.

Bu durum, dünyanın en borçlu emlak şirketini offshore ödemelerde ilk temerrüdünün eşiğine getirdi.

Bloomberg'in haberine göre Evergrande’ye ait Scenery Journey Ltd.’nin tahvil sahiplerinden ikisi, Pazartesi günü New York saati ile 16:00 itibariyle henüz ödemelerin yapılmadığını kaydetti.

2022 vadeli tahvillerinin 41,9 milyon tutarında kupon ödemesi ve 2023 vadeli tahvillerin 40,6 milyon dolar tutarındaki faiz ödemelerinin vadesi ilk olarak 6 Kasım’da doldu, ancak bu tahvillerin 30 günlük yasal ödemesizlik süresi bulunuyordu.

Yeniden yapılandırma planlıyor

Emlak devi, Cuma günü Borsaya yaptığı kısa açıklamada, yeniden yapılandırma planı üzerine denizaşırı kreditörlerle “aktif bir çalışma” yürütmeyi planladıklarını kaydetmişti.

Konu hakkında bilgiye sahip kaynakların Pazartesi günü Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, şirket, offshore kamu tahvilleri ve özel tahvil yükümlülüklerinin tümünü içeren bir yeniden yapılandırma planlıyor.

Bu gerçekleşirse, ülkenin en büyük yeniden yapılandırmalarından biri olabilir.

Gözler Evergrande ve Kaisa'nın tahvil kupon ödemelerinde

 

Evergrande hisseleri 11 yılın en düşüğünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Aralık 2021 09:45

    Yaa.. bide derler kriptoların karşılığı yok  :D hiç bir şeyin yüzde 100 karşılığı yok.  Tahvil alanlar keşke btc eterun alsaymış :D haha gitti paracıkları....

  • Sever Grande🤭07 Aralık 2021 09:40

    Su için üstüne çinlier beş kuruş vermez kurtarmak için kendi halkı ev konusunda madur olmasın diye adım atar ama tahvilciler patates püresi oldular geçmiş olsun.