E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvans: Fed belirsizlikten dolayı faiz indirebilir---

Evans: Fed belirsizlikten dolayı faiz indirebilir

Evans: Fed belirsizlikten dolayı faiz indirebilir
17 Ekim 2019 - 09:13 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, Fed'in ABD ekonomisine yönelik risklerden dolayı faiz indirimine gidebileceğini söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomik görünümüne yönelik riskler dikkate alındığında, Fed'in tekrar faiz indirimine gidebileceğini söyledi ve kendisinin bu akıl yürütme konusunda "açık fikirli" olduğunu kaydetti.

Evans Çarşamba günü Peoria, Illinois'de yaptığı konuşmada, "Para politikasının şimdilerde iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum" dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yılki toplantılarında oy hakkı bulunan Evans, "Ancak ekonominin tüm belirsizlikler içinde ilerlemesinin daha zor olacağı veya aşağı yönlü şokların darbe vurabileceği şeklinde bazı riskler var" dedi ve "Bu nedenle, bu potansiyel olaylara karşı daha da risk yönetimi tamponu sağlayabilmek için daha fazla genişlemeye gidilmesi konusuna bir argüman var" değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkililieri, küresel büyümedeki yavaşlama, ticaret savaşından kaynaklanan belirsizlik ve durgun enflasyonu işaret ederek, Temmuz ve Eylül'de gösterge faizi 25'er baz puan düşürdü ve böylelikle 2008'deki finans krizinden bu yana ilk kez faiz indirimine gitmiş oldu.

Vadeli işlemlere göre, yatırımcılar 29-30 Ekim'deki toplantıda Fed'in faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 50'den fazla görüyor. Ancak 9 Ekim'de açıklanan tutanaklar ise, merkez bankası içinde daha da gevşemeye gidip gitmeme konusunda fikir ayrılıkları olduğunu gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)